DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
Rali

Velenczei Ádám RS Skodával folytatja a szezont

Távozik a Topp-Cars csapatától Velenczei Ádám és Vánsza Zsolt: Csehországból érkezik hozzájuk a legújabb fejlesztésű Skoda Fabia RS Rally2.

Új autóval támad a Mecsek Ralin Velenczei Ádám és Vánsza Zsolt: a páros egy legújabb fejlesztésű Skoda Fabia RS Rally2-re cseréli az eddigi Evo Fabiát, ezzel ők lesznek az elsők, akik magyar bajnoki futamon ezzel a technikával állnak rajthoz. 

Velenczeiék egyúttal csapatot is váltanak: a Topp-Cars Rally Team helyett a cseh Orsák Rally Sporttól bérlik majd a Skodát.

"Váltani szerettünk volna, és a folytatáshoz, a további céljaink eléréséhez olyan csapatot kerestünk, amelyiknél előtérben lehetünk, és ha már váltunk, akkor szerettünk volna előrébb lépni a technikai vonalon: RS Fabiába szerettünk volna ülni. Úgy gondoljuk, hogy ez a jövő, ha most még nincs is nagy különbség az Evo és az RS között, de később az lesz" - mondta a Formula.hu-nak Velenczei Ádám.

A páros a Salgó Ralin egy defekt és több technikai hiba miatt nem tudta elérni a kívánt eredményt, így kissé lemaradt a bajnoki pontversenyben, de az új autóval újult erővel szeretné folytatni a küzdelmet.

"Akkor van esélyünk, ha futamokat tudunk nyerni, kezdve a Mecsek Ralival. Tavaly sikerült jól szerepelnünk ezen a versenyen, szeretjük is, úgyhogy bizakodva várjuk azt a hétvégét. Az új autóval csak a verseny előtti csütörtökön, a hivatalos teszten tudunk majd menni, ott tudjuk kipróbálni, úgyhogy még biztosan nem lesz tökéletesen rám szabva, de természetesen a győzelemért szeretnénk harcolni" - tette hozzá a pilóta.



velenczei_1

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: