DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2023. december 8. péntek

VelenczeiÁdám

„Semmi sem sikerült idén…” – Velenczei Ádám

A győri harmadik hely sem hozott áttörést, és az év végi bronzérem lehetősége sem hoz extra motivációt Velenczei Ádámnál.

részletek

Velenczei Ádám RS Skodával folytatja a szezont

Távozik a Topp-Cars csapatától Velenczei Ádám és Vánsza Zsolt: Csehországból érkezik hozzájuk a legújabb fejlesztésű Skoda Fabia RS Rally2.

részletek

Bajnoki cím: nem is kérdés, hogy ez a célja idén a Velenczei–Vánsza párosnak

Tavaly az utolsó futam kivételével végig dobogón álltak, nyertek versenyt és végül a harmadik helyet szerezték meg. A Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt páros most sem kisebb célt tűzött ki maga elé, mintsem az abszolút magyar bajnoki címet. Az autó és a csapat változatlan, a teszt is jól sikerült, jöhet a szezonnyitó Székesfehérvár Rali!

részletek

Velenczei: Eljött az ideje annak, hogy kockáztassunk

Velenczei Ádám szerint eddig kétszer ajándékozta oda a második helyet, de Ózdra úgy megy, hogy a győzelem a célja – van már elég jó eredménye, a tabellán csak így léphet előre. Azt is elárulta, hogy mi változott idénre nála és az autó terén.

részletek

Velenczei: A legnehezebb futam vár ránk ezen a hétvégén

Velenczei Ádámnak nincs nagy tapasztalata a murvás versenyeken, hiszen eddig összesen háromszor indult ilyen útfelületen R5-ös versenyautóval, de a másfélszeres szorzó miatt fontos a jó szereplés.

részletek

Velenczei legyőzte Vinczét Vácon

Pályafutása második győzelmét aratta Velenczei Ádám: éles csatában győzte a bajnoki pontverseny első helyét így is átvevő Vincze Ferencet, Turán Frigyesé a dobogó alsó foka a Dunakanyar Ralin.

részletek

A magyarok közt a legjobb szeretne lenni Velenczei Ádám

A 2020-as szezonban volt futamgyőzelme és év végén a negyedik helyen végzett Velenczei Ádám. A SKODA Fabia R5 marad, továbbra is a Topp-Cars csapata biztosítja a technikai hátteret, de a fiatal szécsényi pilóta mellé az ötszörös abszolút bajnok navigátor, Bacigál Igor ül be és mindkettőjük nem titkolt célja, hogy megszerezzék a bajnoki címet. Nem lesz könnyű dolguk, de mindketten kellőképpen motiváltak!

részletek

Az első után újabb győzelemre hajt Velenczei Ádám

A Vértes Rallin megszerezte élete első abszolút bajnoki futamgyőzelmét Velenczei Ádám, aki a többszörös bajnok navigátorával az utolsó szakaszon egy hatalmas hajrá után tudott felállni a dobogó legfelső fokára. A SKODA Fabia R5 Evo-val versenyző pilóta öröme határtalan volt, hiszen ezzel a győzelemmel tudott valamit visszaadni abból a sok energiából, amit szüleitől kapott egész eddigi ralis pályafutása során. Ádám büszke a sikerre, de nem bízza el magát. Reméli, hogy egy még hosszabb út áll előtte, ahol sok hasonló győzelemnek örülhet majd.

részletek

Győzelemmel kezdett a Velenczei - Szőke duó Kisvaszaron

Alsómocsolád – Kisvaszar. Ezen a klasszikus pályán indulhatott el az idei rali szezon. A Gulf Racing Hungary csapatának, Velenczei Ádámnak és Szőke Tamásnak ez volt az első közös versenye és egyből győzelemnek örülhetett a páros, velük együtt a szurkolóik is, akik szép számmal látogattak ki a Komló környéki futamra.

részletek

Velenczeiék jó érzésekkel várják az idei első versenyüket

Hosszú kényszerszünet után végre versenyautóba ülhetett a Gulf Racing Hungary újdonsült csapata. A Velenczei Ádám – Szőke Tamás páros hatvan kilométeres teszten tudta kipróbálni új versenyautóját, a Skoda Fabia R5 Evo-t, amivel a hétvégén, a szezon első hazai rallyfutamán, a Kisvaszar Rallyn éles körülmények között is tesztelhetnek. A magyar élmezőny legjava, összesen 13 R5-ös autó indul a futamon és ennek megfelelően egy jó szintfelmérő lesz. Kiderül, hogy milyen hamar sikerül újra felvenni a tempót…

részletek

Velenczeiék előrébb szeretnének végezni Miskolcon

Első közös versenyük után jobb helyezésben bíznak a Citroen Rally Team Hungary versenyzői, Velenczei Ádám és Zsiros Gábor. A Citroen C3 R5 legénysége egy hasznos teszt után vág neki az igen nehéz, egy napos programba zsúfolt versenynek, ahol kora reggeltől estig minden pillanatban összpontosítaniuk kell, hogy a 12 gyorsasági szakasz végén felállhassanak a céldobogóra.

részletek

Elsőre nem rossz ez az ötödik helyezés

Új volt minden a szezonnyitó Eger Rallye-n a frissen alakult Citroën Rally Team Hungary életében. Egy vadonatúj versenyautót és új versenyzőpárost mutatott be a félgyári csapat. Velenczei Ádám és Zsiros Gábor másfél másodperccel szorult az ötödik helyre, de mindenki elégedett: egy hosszú, vélhetően sikeres út első lépéseit tették meg.

részletek