DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Alonsót bármikor leigazolná a Sauber

Nagy pilótanevek, élmezőnybe kerülés: az Audi bejelentésével találgatások tömkelege zúdult a Sauber csapatára.

A Sauber motorpartnereként 2026-tól belépő Audi felett továbbra is lebeg a nagy kérdőjel: a pilótapáros kiléte. Habár az idei szezonnal együtt még három év, mire a német csapat debütálására sor kerül a száguldó cirkuszban, már Carlos Sainz, Nico Hülkenberg és Mick Schumacher neve is felmerült lehetséges opcióként.

Főleg a Ferrari spanyol pilótája került a hírek középpontjába az efféle pletykák miatt, ám Sainz leszögezte: nem tervez csapatot váltani. Alessandro Alunni Bravi, az Alfa Romeo képviselője így nyilatkozott a maranellói alakulat versenyzőjéről:

„Úgy gondolom, hogy jelenleg Carlos Sainz az egyik legjobb pilóta az F1-ben. De ő a Ferrarinál versenyzik, és szerintem jól érzi ott magát” – osztotta meg gondolatait Bravi. A mezőny másik spanyol pilótáját, Fernando Alonsót szintén nagyra tartja az olasz csapatképviselő: „Alonsót bármikor leigazolnám, akár 45 évesen vagy idősebben is. Még a McLarennél ismertem meg közelebbről, amikor az akkori csapattársa, Stoffel Vandoorne menedzsereként dolgoztam.”



Kérdéses azonban, hogy az idei szezonban a mindössze pontszerző helyekért küzdő Alfa Romeo képes lesz-e annyit fejlődni 2026-ra, hogy ekkora nevekben gondolkozhasson. Az aktuális pilótapárossal meg van elégedve a csapat szóvivője, és a névváltás előtt álló alakulat rájuk koncentrál: „A jelenlegi párosunk a tehetség és a tapasztalat keveréke, ami egy nagy erősség” – dicsérte Bottast és Zhout Bravi. „Továbbra is stabilitást akarunk nyújtani a csapatnak, ezzel együtt az a célunk, hogy versenyképes csomagot biztosítsunk a pilótáinknak.”

Peter Sauber büszke egykori csapatára

A Sauber névadója és alapítója, Peter Sauber örül annak, hogy az Audival sikeres megállapodást kötött a csapat. A Mercedes motorjai, és a BMW-Sauber korszak után ismét egy német márkával működhet együtt a svájci alakulat.

„Ez már a harmadik német gyártó nálunk” – fogalmazott az üzletember. „Emiatt nagyon büszke vagyok.”

Elmondása szerint abban bízik, hogy az új partnerrel többre lesz képes a hinwili csapat: „Nagyon kíváncsi vagyok, hogyan fog szerepelni az Audi, és remélem, együtt sokra leszünk képesek. Még mindig többes számban beszélek, pedig már nem is vagyok a fedélzeten!” – fűzte hozzá a Spanyol Nagydíjat a helyszínről néző Peter Sauber.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: