DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2023. december 5. kedd

PeterSauber

Alonsót bármikor leigazolná a Sauber

Nagy pilótanevek, élmezőnybe kerülés: az Audi bejelentésével találgatások tömkelege zúdult a Sauber csapatára.

részletek

Sauber: Kimi már 20 évesen is tudta, hogy mit csinál

Első Formula-1-es csapatfőnöke emlékezett vissza a 20 évvel ezelőtti napra, amikor először adott tesztlehetőséget Kimi Raikkönennek Mugellóban – a finn semmi jelét nem mutatta a tapasztalatlanságnak.

részletek

Már nem Peter Sauber vezényelte csapata és az Alfa frigyét

Amikor az Alfa Romeo a Sauberen át vissza szeretett volna térni az F1-be, a veterán csapattulajdonos, Peter Sauber áldását adta a döntésre és támogatta, ezen kívül viszont maradt a háttérben, és csak a háttérből figyelte Fred Vasseurt.

részletek

Érdekességek a búcsúzó Sauberről

Eltűnik a Sauber név a Formula-1-ből, 1993 óta pedig az egyik legszerethetőbb istálló volt a Formula-1-ben. Szerencsére nem szűnik meg a csapat, csak átalakul Alfa Romeo Racinggé.

részletek

Hivatalos: Peter Sauber eladta F1-es csapatát

Új tulajdonos kezébe került a Sauber Formula-1-es csapata, amely egyrészt megmentette a megszűnés szélére sodródott istállót, másrészt azonban nagyobb horderejű változásokat vetíthet előre a svájci alakulat életében.

részletek

Peter Sauber: A jövőnkért is harcolunk

Jelenleg negyedikek az F1-es konstruktőrök bajnokságában, de ha a hatodik hely meglesz, már az is hatalmas segítséget jelent a következő szezonok távlatában. Jelentős fegyvertény a sokat javuló Ferrari-motor.

részletek

Peter Sauber felszólalt a csapata védelmében

Többen visszasírták Peter Sauber irányításának korszakát, amikor a svájci istálló sorsát komoly veszélybe sodorta a hétvégi bírósági tárgyalás. Ám az alapító szerint Monisha Kaltenborn egy igazi kincs.

részletek

Retro – Aki felfedezte Michael Schumachert

A közlekedési lámpáktól a sportautós sikereken, egy Le Mans-i győzelmen és az ifjú Michael Schumacher autóba ültetésén át az F1-ig – 1943-ban ezen a napon született Peter Sauber, a legendás csapatalapító.

részletek