DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Peter Sauber felszólalt a csapata védelmében

Többen visszasírták Peter Sauber irányításának korszakát, amikor a svájci istálló sorsát komoly veszélybe sodorta a hétvégi bírósági tárgyalás. Ám az alapító szerint Monisha Kaltenborn egy igazi kincs.

A Sauber számára rémálomszerűen indult az idei szezon, hiszen Melbourne-ben a pályabejárásnál is több energiájukat emésztette fel a bíróságra való bejárás, hiszen mint arról részletesen beszámoltunk a hétvége során, a Giedo van der Garde által indított per miatt a csapat hétvégi szereplése és jövője is veszélybe került. Persze mindez az istállót irányító Monisha Kaltenbornon csapódott le, aki mint a hétvégén bizonyossá vált, legalább három versenyzővel kötött szerződést a 2015-ös két ülésre (sőt, Adrian Sutil volt a negyedik, de szerencséjükre a német nem tett jogi lépéseket).

sauber



Ha a bíróság elmarasztalta volna a Saubert hétvégi magatartásáért, akkor a felelősség és az esetleges büntetés a csapatvezetőt terhelte volna, így nem véletlen, hogy a kellemetlen helyzetbe került Kaltenborn pénteken még kerülte a nyilvános szereplést, hiszen hirtelen fő beszédtémává vált esetleges lemondása. Vasárnapra persze nagyot fordult vele a világ, hiszen időt nyert a van der Garde-ügyben, csapata pedig 14 ponttal gazdagodott a futamon, ami után a csapatvezetőhölgynek még viccelődni is volt kedve a hétvégi helyzettel.

Melbourne-be az istállóval utazott a Sauber alapítója, és immár háttérbe vonult elnöke, Peter Sauber is, aki szintén nem mehetett el szó nélkül a történtek mellett, ám ő védelmébe vette az általa kinevezett csapatfőnököt, és semmi okot nem lát arra, hogy másvalakinek kellene átvennie az irányítást Hinwilben.

„Monisha Kaltenborn nélkül ma nem lenne Sauber” - jelentette ki a 71 éves svájci. „Nem vásároltam volna vissza a csapatot hat évvel ezelőtt [a BMW-től], ha akkor ő nem tette volna egyértelművé az elhivatottságát. Közös döntés volt, én pedig nagyon-nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy őt tudhatom a vezetői pozícióban. A paddockban sok csapat nagyon jól járna, ha ez a hölgy náluk dolgozna.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: