DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

A Haasnál fog kikötni az Alfa Romeo?

Jöhet az Alfa Romeo-Haas: a Saubertől távozó márka szeretne maradni az F1-ben, és egyeztet Günther Steinerék csapatával egy együttműködésről.

A RacingNews365.com saját forrásaira hivatkozva számolt be arról, hogy az Alfa Romeo a Haas csapatát veheti a nevére 2024-től, potenciálisan 20 millió dolláros éves támogatásért. 

2023 végén az Alfa szponzorációs szerződése lejár a Sauberrel, amely már az Audihoz tartozik, és hamarosan a németek gyári csapatává válik. Az Alfa azonban ennek ellenére szeretne a Formula-1 berkein belül maradni, ehhez keres lehetőségeket, és a Ferrari-kapcsolat miatt jött szóba a Haas.

A RacingNews365.com úgy tudja, hogy az Alfa és Günther Steiner már egyeztettek egy potenciális partnerségről, az imolai F1-es hétvégén tervezték folytatni, de ez az ismert okok miatt Monacóig csúszott. A portál szerint a jelenlegi elképzelés egy kétéves kontraktus 2024-re és 2025-re.

Dieter Rencken, az RN365 újságírója azt is hozzátette, hogy elképzelhető az Alfa számára, hogy 2025 után a WEC felé fordul majd.



f1-haas-alfaromeo

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: