DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Idegesíti Sainzot az Audi-híresztelés

Carlos Sainzot dűhíti a mostanában felerősödött szóbeszéd, miszerint ő lehet az F1-be érkező Audi pilótája. A spanyol a Ferrarinál látja saját jövőjét.

Az utóbbi időszakban felröppent a hír, hogy a száguldó cirkuszba 2026-ban érkező Audi elsődleges kiszemeltje a Ferrari spanyol versenyzője lehet – ahogy erről a Formula.hu is beszámolt. A Marca a téma kapcsán megkérdezte az egyszeres futamgyőztest, aki jelenleg 2024-ig rendelkezik szerződéssel csapatánál.

„Nem értem, hogy miért beszélnek az emberek arról, hogy mi történhet 2026-ban, amikor még mindig nincs szerződésem 2025-re” – kezdte a spanyol, akinek maranellói megállapodását szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt hosszabbították meg 2024-ig.



A 28 éves pilóta kifejezetten bosszús volt a hír kapcsán: „Dűhít, amikor meg nem erősített és kitalált pletykák látnak napvilágot” – mondta Sainz, akinek szerződtetése kézenfekvő lehet a McLarennél, Andreas Seidl mellett eltöltött idő miatt.

A Ferrarinál harmadik szezonját töltő versenyző számára nehezen kezdődött 2023, három verseny alatt 20 pontot szerzett – igaz, az olasz gárda eddig összesen jár 26 egységnél. Mindezek ellenére a spanyol pilóta megerősítette, hogy továbbra is jelenlegi csapatánál képzeli el jövőjét: „Az a szándékom, hogy hosszú évekre a Ferrarinál maradjak.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: