DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Stroll: A rakéta Mercedesen a gumi sem kopik

A Mercedes teljesítménye meglepte Lance Strollt, aki arra számított, ők lesznek a második erő: éppen az Aston Martin eddigi erősségében, a gumihasználatban verték meg alaposan őket.

Számos pályán – köztük legutóbb, Monacóban – számított második erőnek az Aston Martin, a Spanyol Nagydíjon azonban csak negyedik legjobb csapatként végeztek. Különösen látványos volt a különbség az előtte többször legyőzött Mercedeshez képest, a két istálló között a konstruktőri versenyben is megtörtént a helycsere. Az erősorrend a rajt után rövid ideig harmadik, de aztán két W14 által átlépett Lance Strollt is meglepte, aki azt feltételezte, ők lesznek a fő üldözők Barcelonában is.

„A Mercedes egy rakéta volt, nem tudom, honnan találtak ennyi tempót. Arra számítottam, hogy a miénk lesz a legerősebb autó a Red Bull mögött, az idei versenyek után ez volt várható, de nem így történt” – idézi az Autosport a végül hatodikként befutó Strollt. „Túl nagy volt a gumikopásunk, szenvedtünk a tempóval a Mercihez és Ferrarihoz képest. A Red Bullról ne beszéljünk, ők más ligában voltak. Egyszerűen nem jött ki ez nekünk.”



„Egyedül a gumikopás, ők nagyon jól kezelték az abroncsokat” – beszélt a két csapat közötti differencia okáról. „Az első etap kezdetén, amikor harmadik helyen haladtunk, könnyen tartottam a különbséget Carlos előtt, Lewistól kicsit még el is húztam. Aztán úgy öt kör elteltével nekik egyszerűen nem kopott a gumi, az enyémek viszont egyre rosszabbak lettek. Nyomni tudták, Russell versenyét nézve az egész futamon át. Úgy néz ki, nagyon jó autójuk volt” – ecsetelte, hogy az eddig AMR23 erősségének számító gumikezelésben remekelt a Mercedes.

Ezért tartotta Alonso a pozíciót

Stroll is kitért Fernando Alonso gesztusára, aki a futam végén szándékosan nem támadta a kanadait, annak ellenére, hogy a helycsere logikus lett volna az egyéni bajnokság szempontjából. Stroll ugyanazzal érvel: a csapat el akart kerülni egy esetleges ütközést.

„Hatodik és hetedik pozícióban haladtunk, haza kellett hoznunk az autót, a konstruktőri bajnokságot szem előtt tartva. Tiszteljük egymást mint csapattársat és a lehető legtöbb pontot akarjuk szerezni a csapat számára. Az ilyen helyzetekben szívás egy balesetbe keveredni minimális plusz pont miatt. Egy darabban kell behozni az autót, ezt érdemlik a gyárban keményen dolgozó fiúk” – hangzott a diplomatikus válasz Strolltól.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: