DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

„Sosem múlt el az éhségem” – Hamilton újra győzne

A hétszeres F1-es világbajnok szerint remek csapat dolgozik körülötte, akikkel együtt arra koncentrál, hogy újra nyerni tudjon a száguldó cirkuszban.

A Mercedes idei legerősebb futama volt a Formula-1-es Spanyol Nagydíj, ahol Lewis Hamilton és George Russell a második és harmadik helyen hozták be a Monacóban átalakított W14-est. Előbbi versenyzőnek ez idén már a második dobogója volt, s bár felemásan indult ismét a szezon a csapat számára, a hétszeres világbajnok a konstans teljesítményével a negyedik helyen áll az összetett tabellán.

Amikor a barcelonai futam után arról kérdezték, hogy mennyire motivált és mennyire éhes a sikerre a Formula-1-ben, így felelt Hamilton:

f1-hamilton-mercedes-barcelona-podium



„Azt gondolom, az éhségem sosem változott. Nem, nem érzem úgy… Szerintem nagyszerű helyen vagyok az életemben, roppant boldog vagyok, és szerintem minden adott ahhoz, hogy igazán koncentrálhassak. Egy igazán remek csapat vesz körül a pályán és azon kívül egyaránt. Nagyszerű dolgok történnek a Mission 44 körül is, amelyen egy remek csapat dolgozik Londonban. És elkezdtük látni a hatását.”

„Itt is nagyszerű mérnökcsapatunk van… hosszú-hosszú ideje dolgozunk együtt Bonóval… Bono, Mike és a többiek is fantasztikus munkát végeznek. Ami pedig engem illet, fittnek és egészségesnek érzem magam, és szerintem egy igen erős versenyt futottam. És úgy gondolom, addig akarom még folytatni, ameddig csak tudom. De ott szeretnék lenni, ahol Max [Verstappen], vagy legalább versenyezni vele. Úgyhogy rendkívüli módon koncentrálok arra, hogy eljussunk erre a pontra, de igen, hosszú még az út. De van idő.”

Hamilton egyébként immár másfél éve nem nyert versenyt az F1-ben: legutóbb a 2021-es Szaúd-arábiai Nagydíjat követően pezsgőzhetett a dobogó tetején.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: