DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. február 28. szerda

AleixEspargaro

Formula Motocast: Nagy 2022-es szezonértékelő

Kik voltak a legjobb versenyzők 2022-ben a MotoGP-ben? Melyek voltak a legemlékezetesebb pillanatok? És mennyire jöttek be az év eleji tippjeink? Ezekről beszélgettünk idei utolsó adásunkban.

részletek

Espargaro: Álom lett volna a bajnoki harmadik hely

Sokáig a vb-címre is esélyesnek tűnt, végül azonban az összetett dobogóról is lecsúszott az Aprilia spanyolja – aki azonban így is roppant büszke arra, amit 2022-ben a csapatával elértek.

részletek

Quartararo nem hivatalos rekorddal zárta a tesztet

A vb-éllovas futotta a legjobb időt szerdán Misanóban, ráadásul a 2023-as prototípus Yamaha előrelépésnek tűnik végsebesség terén. Marc Marquez már a top 10-ben, Aleix Espargaro az ujját törte.

részletek

Quartararo oroszlánként küzdött a Ducatikkal

Bagnaia idei legkeményebb győzelmének nevezte a spielbergit, Quartararo végig időmérős üzemmódban ment, Espargarónak a rajtprobléma nélkül sem volt tempója – így értékeltek az Osztrák GP főszereplői.

részletek

Ducati-henger: Bastianini először a pole-ban

Szombaton is folytatódott a bolognai márka uralma a Red Bull Ringen, ahol a háromszoros nagydíjgyőztes a gyári márkatársakat megelőzve nyerte az időmérőt. Quartararo ötödik, Espargaro kilencedik.

részletek

Quartararo hibázott, Espargaro semmit sem ért

Bagnaia Rossinak és Stonernek mondott hálát, Quartararo a kevesebbet jelentő büntetés ellenére is csalódott, Espargaro szerint a fájdalom nem kifogás – így értékelték a Brit GP-t a vb-aspiránsok.

részletek

Quartararo-vezetéssel tért vissza nyári szünetéről a MotoGP

A vb-éllovas érte el a legjobb köridőt a Brit GP pénteki edzésein, de erősen kezdtek a Suzukik és az Apriliák is Silverstone-ban – Bagnaia ellenben egyelőre nincs Q2-t érő pozícióban.

részletek

Kimeríti a vb-harc Espargarót

Karrierje során először van harcban a végső sikerért Aleix Espargaro, aki nem is tagadja, hogy mindez rendkívül kifárasztotta. Viszont elérte azt a célt, amit a nyári szünetre tűzött ki magának.

részletek

Espargaro elmondta, mit nézett be az utolsó körben

Túl korai ünnepléssel dobta el magától a Katalán GP második helyét az Aprilia spanyolja, aki bocsánatot kért csapatától. Szerinte Quartararo nem gyorsabb, hanem okosabb volt nála vasárnap.

részletek

Eldőlt: Espargaro és Vinales is marad az Apriliánál

Az Olasz Nagydíj előtti csütörtökön rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be a noalei gyártó, hogy mindkét spanyol versenyzőjével szerződést hosszabbított a MotoGP-ben.

részletek

Espargaro: Valós az Aprilia vb-esélye

A Jerezben is dobogóra álló spanyol szerint ugyan egy kis tempó még hiányzik, de kiegyensúlyozottsággal valóban harcolhatnak idén a végső sikerért. Nem aggódik a kedvezmények elvesztése miatt sem.

részletek

Bagnaia körrekorddal a pole-ban Quartararo előtt

A ducatis és a yamahás harcát hozta a Spanyol GP időmérője, a hajrában viszont a vállfájdalmakkal küzdő olasz lelépte riválisát és a többieket. Egy Aprilia még az első sorban a jerezi rajtrácson.

részletek