DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Motor

Espargaro: Álom lett volna a bajnoki harmadik hely

Sokáig a vb-címre is esélyesnek tűnt, végül azonban az összetett dobogóról is lecsúszott az Aprilia spanyolja – aki azonban így is roppant büszke arra, amit 2022-ben a csapatával elértek.

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

Aleix Espargaro volt a 2022-es MotoGP-szezon egyik meglepetése azzal, hogy Argentínában futamot nyert, dobogóival és kiegyensúlyozott teljesítményével pedig egészen az utolsó előtti futamig harcban volt a vb-címért is. Az Aprilia formája azonban visszaesett az évad végére, így a Valenciai Nagydíjnak már úgy vágott neki a spanyol, hogy egyetlen ponttal előzte meg a harmadik helyen Enea Bastianinit. Mivel Espargaro műszaki probléma miatt hamar kiállt, a Gresini Ducati olasz motorosa végül is el happolta előle a bajnoki bronzot.

espargaro-valencia-motogp-1



„Roppant csalódáskeltő így zárni a szezont” – értékelt Espargaro, akit a Motorsport.com idéz. „Mindent beleadtam, számomra egy álom volt, hogy a bajnoki harmadik helyért csatázhattam. Előző este nem tudtam aludni, mert tudtam, hogy jó esélyem lehet az előző versenyek ellenére is, mert erős a tempóm, Eneáé pedig kevésbé. Azonban meghibásodott a motor és ki kellett állnom, kár érte. Nem tudom, mi történt, de kétségkívül ez a sportolói karrierem legrosszabb napja. Látva a bajnokság és a motorok színvonalát, már a top 10-be is nehéz bekerülni, ezért az első három egy valóra vált álom lett volna számomra.”

A kissé lehangoló zárás ellenére Espargaro összességében pozitívan értékeli a 2022-es idényét: „Büszke vagyok arra, amit idén elértünk, amennyit fejlődtünk. Tavaly senki sem hitte, hogy dobogóra állhatok, de sikerült. Nem hiszem, hogy bárki is hitt abban a tavalyi év után, hogy futamot nyerhetek, pole-pozíciókat és sok dobogót szerezhetek, valamint a címért harcolhatok. Rendkívül büszke vagyok arra, ahogy idén motoroztam, a legjobbamat nyújtottam, nem hibáztam a szezon során, ami igen nehéz 21 nagydíjon keresztül. Egyszer sem buktam, egyszer sem mentem le a pályáról. Olykor van, hogy nem tehetsz ennél többet.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: