DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Motor

Eldőlt: Espargaro és Vinales is marad az Apriliánál

Az Olasz Nagydíj előtti csütörtökön rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be a noalei gyártó, hogy mindkét spanyol versenyzőjével szerződést hosszabbított a MotoGP-ben.

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

Újabb két ülés elkelt a MotoGP 2023-as rajtrácsán: az Aprilia Racing Mugellóban bejelentette, hogy mind Aleix Espargarót, mind Maverick Vinalest megtartja a következő szezonra – sőt, 2024-re is, ugyanis a hosszabbítás mindkét spanyol motorossal két évre szól.

aprilia-espargaro-vinales-motogp



Az Aprilia idén hatalmasat lépett előre a mezőnyben, Espargaro révén Termasban az első futamgyőzelmüket is megszerezték, s a szezon harmadánál a spanyol az összetett vb-tabella második helyén áll. Ennek ellenére Espargaro az elmúlt hetekben többször is csalódottan nyilatkozott, hogy nem haladnak zökkenőmentesen az egyeztetéseket a közös folytatásról – úgy fest azonban, hogy mostanra sikerült megállapodniuk.

Espargaro maradása a versenyző nyilatkozatai ellenére is borítékolható volt az eredmények alapján (Massimo Rivola csapatmenedzser konkrétan Aleix Kapitánynak nevezte a mostani közleményben), Vinales ülése azonban már jobban ingott, különösen a Suzuki kiszállásával elérhetővé vált két motoros okán. Vinales tavaly év közben csatlakozott az Apriliához, de egy-két villanástól eltekintve egyelőre nem váltotta meg a világot.

A noalei gyártó bejelentésével már hat hely elkelt a jövő évi mezőnyben: Espargarón és Vinalesen kívül Marc Marquez (Repsol Honda), Brad Binder (Red Bull KTM), Francesco Bagnaia (Ducati) és Franco Morbidelli (Monster Yamaha) rendelkezik érvényes kontraktussal a 2023-as évadra.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: