DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Motor

Kimeríti a vb-harc Espargarót

Karrierje során először van harcban a végső sikerért Aleix Espargaro, aki nem is tagadja, hogy mindez rendkívül kifárasztotta. Viszont elérte azt a célt, amit a nyári szünetre tűzött ki magának.

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

Meglepő kihívót kapott idén a MotoGP-ben Fabio Quartararo: az aligha váratlan, hogy a yamahás esélyes a címvédésre, de az már inkább, hogy nem a Ducati egyik motorosa, hanem az Apriliát erősítő Aleix Espargaro számít a legközelebbi, sőt a bolognaiak versenyzőinek hibái okán az egyetlen érdemi üldözőjének. A Termasban futamot is nyerő spanyol rendre a dobogós helyekért harcol a futamokon, Quartararo asseni kiesése és saját parádés felzárkózása után pedig 21 pont csupán a hátránya jelenleg a franciával szemben.

espargaro-2022-aprilia-dppi-motogp



Espargaro ugyanakkor a Holland TT után nem tagadta, hogy komoly erőt vesz ki belőle az, hogy pályafutása során először esélyes a világbajnoki címre is. Minderről a Motorsport.com hasábjain beszélt az Apriliával 2024-ig hosszabbító motoros:

„Hogy őszinte legyek, rendkívül fáradt vagyok. Rettenetesen, nagyon-nagyon kimerültem. Szükségem van a pihenésre. Ha nem is öt hétre, de különösen mentálisan nagyon más ez az év számomra, ami normális, gondolom, hiszen a vb-címért harcolok. De épp a motorhome-ban néztem egy filmet a fiammal, és nagyon fáradt voltam. Már este 9-kor le akarok feküdni, úgyhogy szüksége van az agyamnak a pihenésre, a kikapcsolódásra.”

Espargaro egyébként azzal kifejezetten elégedett, hogy a nyári szünetre fordulva 25 ponton belül tudta tartani a különbséget Quartararóhoz képest: „Most örülök, mert úgy voltam vele, hogy egy győzelemnyinél kevesebb hátránnyal szeretnék nyári szünetre menni, és most 21 pont a lemaradásom. Úgyhogy tovább fogom üldözni Fabiót.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: