DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2023. december 9. szombat

2026

A Williams nem ragaszkodik a Mercedes motorjaihoz

Könnyen előfordulhat, hogy nagy múltú istálló 2026-ban már nem a Mercedes erőforrásait használja majd versenyautóiban. A csapatfőnök szerint nyitva tartják a szemüket és mérlegelik a lehetőségeket, mert a lehető legjobb döntést akarják meghozni.

részletek

Sajtó: Döntött a Porsche, nem jön az F1-be

Tavaly nyáron már csak a hivatalos bejelentés hiányzott, végül azonban semmi sem lesz a német márka F1-es terveiből. A közeli jövőben nem csatlakoznak a rajtrácshoz.

részletek

A Red Bull tudja, hogy kockázatot vállal

Rizikós vállalkozás a 2026-os motor házon belüli megépítése, mondta Helmut Marko, aki azt is elárulta, hogy egy igazi nagyágyú nemet mondott nekik.

részletek

A Williams még idén döntést hozna 2026-os motorpartneréről

A grove-i alakulat újdonsült csapatfőnöke, James Vowles gyors döntést sürget motorkérdésben: a brit már idén egyértelmű válaszokat szeretne hallani.

részletek

„A Hondával nagyszerű a kapcsolatunk” – Horner

Miközben mindenki a Ford és a Red Bull kapcsolatáról beszél, felmerül a kérdés, mi lesz a Hondával? Christian Horner elárulta, hogy a bejelentés ellenére mindkét fél elkötelezett a közös munka iránt a hátralévő években.

részletek

Hivatalos a 2026-os F1-es motorgyártók listája, nincs ott a General Motors

A Ford, az Audi és a Honda is szerepel a regisztrált motorgyártók között, a GM/Cadillac viszont nem.

részletek

Nem érte el célját az új szabályrendszer – mondják a Mercedesnél

A műszaki igazgató nem rajongója a 2022-es F1-es aerodinamikának: Mike Elliott szerint amit a kanyarokban nyertek, elvesztették az egyenesekben.

részletek

Ez lenne az aktív aerodinamika célja

2026-tól kezdve akár a DRS mellett is alkalmazhatnának aktív aerodinamikát az autókon, Pat Symonds, az F1 technikai vezetője pedig elmagyarázta, ez miért lesz hasznos az előzések során.

részletek

Sajtó: A Ferrari beadta a derekát, de engedményeket kapott

A Ferrari mindeddig nem kötelezte el magát az F1-ben való részvétel mellett, mivel kifogásolták a Red Bull felé tett engedményeket az FIA részéről.

részletek

Ross Brawn a jövőben is szívesen áll az F1 rendelkezésére

A királykategóriától búcsúzó legendás brit szakember nem zárkózik el attól, hogy a háttérbe húzódva a későbbiekben is segítse az F1 további fejlődését.

részletek

Nem engedték a Ferrarit a 2026-os találkozóra

A motorgyártó nem regisztrált időben a szóban forgó F1-es szezonra, így a többiekkel ellentétben nem vehetett részt a decemberi ülésen sajtóhírek szerint.

részletek

Nagy visszatérés: Jöhet a Red Bull-Ford?

Az F1 egyik legsikeresebb márkája szállhat be újra a királykategóriába – mégpedig a Red Bull motorpartnereként.

részletek