DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 6. hétfő

2022

Jimmie Johnson visszavonul a teljes éves versenyzéstől

Egyik szériában sem vállal már teljes szezont 2023-tól kezdve a NASCAR hétszeres bajnoka, aki tavaly óta az IndyCar mezőnyét erősítette, a versenyzéstől pedig továbbra sem távolodik el teljesen.

részletek

Russell sokat tanult Hamiltontól

George Russell szerint rengeteget segített számára, hogy közvetlen közelről figyelhette Lewis Hamiltont. A fiatal brit úgy érzi, sokat fejlődött a hétszeres világbajnoknak köszönhetően.

részletek

Domenicali szerint szorosabbá válhat a mezőny

Továbbra is hisz a költségplafon, valamint az idén bevezetett aerodinamikai változtatások erejében az F1 vezérigazgatója. Stefano Domenicali szerint hamarosan eltűnhet az élmezőny mögötti szakadék.

részletek

Hill: A Mercedes idén önerőből már nem nagyon nyerhet

Az 1996-os bajnok még bízik abban, hogy összejön az Ezüst Nyilaknak valahogy egy győzelem, de ehhez a Red Bull visszafogottsága, esős verseny, vagy őrült futam szükséges. Furcsa évünk van.

részletek

Sainz: Már elértük a fő célunkat

A világbajnoki címre már nagyon kevés esélyük maradt, de Carlos Sainz úgy véli, így is elérték a legfőbb céljukat idén. A spanyol szerint a legfontosabb, hogy a győzelmekért harcolhatnak.

részletek

Alonso megnevezte két legjobb idényét

Továbbra is motivált Fernando Alonso, aki úgy véli az idei karrierje egyik legjobb szezonja. A kétszeres világbajnok abszolút elégedett az idén mutatott teljesítményével.

részletek

Leclerc: A végsőkig hiszek a vb-címben

Bár a hátránya 80 pont Max Verstappennel szemben, a Ferrari versenyzője még mindig nem tett le az év végi elsőségről: megpróbálná lemásolni Sebastian Vettel 2013-as őszi produkcióját.

részletek

Így változik a tempó a felújított spái pályán

Lassabb, mégis gyorsabb lesz a belga versenyhelyszín. A 20 év után lecserélt aszfalt sokkal jobb tapadást biztosít, ezért a tavalyinál lomhább 2022-es autók köridővesztése a megszokottnál kisebb lesz. A leghíresebb kanyar, az Eau Rouge pedig padlógázas marad.

részletek

Ferrari: Nyolc futamot is nyerhettünk volna

De csak négy alkalommal győztek eddig 2022-ben, amit Mattia Binotto, a vörösök F1-es csapatvezetője nagyrészt annak tud be, hogy őket rendre az élen érték utol a műszaki problémák.

részletek

Leclerc: Ez a fél szezonom eddig a legerősebb

A Ferrari versenyzője úgy érzi, most teljesít a legjobban az F1-es pályafutása során. Az olykor előforduló vezetői hibák ellenére sem gondolja, hogy változtatnia kellene a hozzáállásán.

részletek

Sainz: Hullámvasútszerű eddig a szezonom

A Ferrari spanyolja úgy érzi, mostanra felvette a többi élmenő tempóját, de mivel az év elején rengeteg pontot veszített a kieséseivel, hamar kiszállt a vb-címért folytatott harc érdemi részéből.

részletek

De la Rosa: Verstappen minden idők legjobbjává válhat

A McLarennél is versenyző spanyol pilóta úgy érzi, Max Verstappen tökéletes alapanyag ahhoz, hogy minden idők legjobb F1-es pilótájává váljon. Bár ennek megítélése elég szubjektív.

részletek