DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Norris nem csalódott az idei szezon miatt

Bár versenyben vannak a konstruktőri negyedik helyért, nem éppen a tervek szerint alakult a McLaren idei szezonja, ám Lando Norris még így is kitart a csapata mellett.

Nem igazán sikerült jól alkalmazkodni a 2022-es szabályváltozásokhoz a wokingi alakulatnak. Az elmúlt években látott előre lépéshez képest elég gyengén teljesítettek, így a Szingapúrban látott teljesítményük is kiemelkedőnek mondható az idei esztendőben.

Ezt jól tudja Lando Norris is, aki ezek ellenére sem csüggedt el. A brit versenyző 2025-ig kötelezte el magát az istállónál, és töretlenül bízik az előre lépésben, főként a folyamatban lévő átszervezés, valamint a hamarosan elkészülő új szélcsatorna miatt.



„Nem úgy vágtam neki ennek a szezonnak, hogy arra számítottam, minden hétvégén a dobogón leszünk, vagy a negyedik, ötödik helyért harcolunk. Valószínűleg nem számítottam erre minden hétvégén. Ez persze mindig nehéz, különösen, ha egy új autóról, vagy egy új korszakról van szó. Az emberek mindig találhatnak egy jobb megoldást, például a Red Bull közel sem pattog annyira, mint a Mercedes, esetleg mások” – idézte Norrist a Motorsport.

A 22 esztendős versenyző szerint a következő esztendőkben szorosabbá válhat a mezőny. „Van néhány nagy különbség, de szerintem az elkövetkező években a különbségek összezsugorodnak, és mindenki sokkal közelebb kerülhet majd egymáshoz. Persze néha egy kicsit csalódottnak érzed magad, amikor egy kicsit többet vársz, annál, mint amit elértél” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: