DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Wolff: Klassz lenne erőből nyernünk egyet

A Mercedes csapatvezetője továbbra sem tett le arról, hogy még 2022-ben futamot nyerjenek az F1-ben: hiába van nehéz évük, semmiképp sem szeretnék győzelem nélkül a szezont.

Már nagyjából a háromnegyedénél járunk a 2022-es évadnak, de továbbra is győzelem nélkül a Mercedes a Formula-1-ben. Az idény első szakaszában folyamatosan a delfinezéssel küzdött a konstruktőri címvédő alakulat, ráadásul az autójuknak a vártnál nagyobb a légellenállása – mindezek ellenére azonban az utóbbi nagydíjakon egyértelműen előreléptek, még ha továbbra is helyszínfüggő, hogy erősebben szerepelnek-e az adott hétvégén vagy sem.

hamilton-mercedes-monza-2022



Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke mindenesetre még mindig nem tett le arról, hogy futamot nyerjenek a 2022-es idényben – méghozzá szeretnék ezt úgy megtenni, hogy nem a riválisok hibájára támaszkodnak:

„Klassz lenne, ha tudnánk egy versenyt nyerni önerőből, rajtrácsbüntetések nélkül” – idézi Wolff szavait a RacingNews365.com portál. „Ha ezt Spa után kérdezték volna, azt mondtam volna, hogy szinte lehetetlen, de aztán Zandvoortban majdnem nyertünk, majd Monza megint nem volt annyira jó. Ennek kell lennie a célunknak: nem akarunk győzelem nélkül zárni egy szezont. Még ha a fókusz már inkább 2023-ra is irányul, nagyszerű dolog lenne ez az embereink számára egy ilyen nehéz idényben.”

A csapatvezető a soron következő Szingapúri Nagydíj kapcsán úgy fogalmazott korábban, hogy a pálya nyomvonala elvileg kedvezhet a W13-asnak, bár a hepehupák kevésbé, így egy jobb hétvégére számít a távol-keleti helyszínen. Mindeközben George Russell pedig a COTA-t nevezte meg a számukra talán legjobb esélyekkel kecsegtető pályának.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: