DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ezen a pályán nyerhet a Mercedes Russell szerint

Szingapúr helyett Austin lehet a címvédők esélye a győzelemre a monzai második helyezett szerint. Csapattársának, az ezüstöt idén kétszer megszerző Lewis Hamiltonnak viszont elképzelése sincs, hol lesz erős a csapat még 2022-ben.

A Mercedes 13 dobogós helyet szerzett a szezon során, beleértve három második pozíciót Franciaországban, Magyarországon és Olaszországban: a címvédő istálló rengeteget javult a gyenge szezonkezdethez képest, így esetükben kérdés, a hátralevő hat nagydíj valamelyikén megszerzik-e a futamgyőzelmet. A soron következő Szingapúri Nagydíj a csapatfőnök Toto Wolff szerint lehet az istálló esélye, George Russell azonban egy későbbi helyszínt emleget.

„Talán Austint mondanám. Azt hiszem, az számunkra jobban kedvező pálya lehet, de őszintén szólva nem tudom” – mondta a Formula1.com-nak a világbajnokság negyedik helyezettje. „Szingapúr érdekes lehet, de a múltban azon a pályán a Mercedes szenvedni szokott, és tudjuk, hogy az utcai helyszíneken idén nem boldogultunk olyan jól. Mindenesetre úgy gondolom, csapatként jelentős előrelépéseket teszünk pillanatnyilag, egyre jobban megértjük az autónkat. Remélhetőleg tovább sikerül fejlesztenünk és még többet javulunk.”



Russell is hangot adott bizonytalanságának, Lewis Hamilton azonban még megtippelni sem akart egy helyszínt, ahol lehetőség van a győzelemre.

„Hiszek abban, hogy lesz rá esélyünk idén. Egyértelműen nagy cél ez a csapat számára, hogy újra a vezető pozícióért küzdjünk. De ötletem sincs, hol lesz erős az autónk. Meglepetés volt eddig is, amikor hirtelen az előző hétvégéhez képest sokkal jobb, teljesen más lett az érzet az autóban. Abban bízom, hogy többször lesz olyan a megmaradt versenyeken, mint Budapesten és Zandvoortban volt” – mondta a hétszeres világbajnok, aki hangsúlyozta, szeretne nyerni idén, de nem foglalkoztatja, hogy fenntartsa rekordját: 2007-es bemutatkozása óta minden évben, azaz pályafutása összes szezonjában nyert legalább egy futamot.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: