DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 27. szombat
F1

Wolff: Szingapúr lehet az esélyünk

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff szerint a szingapúri pálya feküdhet a W13-asnak, így akár össze is jöhet az a győzelem, amit idén még mindenképpen el szeretne érni az istálló.

Az Ezüst Nyilak 2010-ben tértek vissza a Formula-1-be gyári csapattal, miután felvásárolták a 2009-es bajnokcsapatot, a Brawn GP-t. Kétéves szenvedést követően 2012-ben végre összejött az első győzelmük, Nico Rosberg révén, aki Kínában csapata és saját maga első győzelmét szerezte abban a szezonban.

Azóta a Mercedes minden egyes évben nyert legalább egy versenyt, sőt a turbó hibrid korszak 2014-es beköszönte óta letaszíthatatlanok voltak a konstruktőri tabella trónjáról. Ez azonban idén megváltozik, jó eséllyel a Red Bull töri meg a nyolc éve tartó hegemóniát, a W13-assal pedig még versenyt sem tudtak nyerni eddig Toto Wolffék.



A soron következő nagydíjat Szingapúrban rendezik szeptember utolsó hétvégéjén, a csapatfőnök szerint pedig a szögletes kanyarokkal tarkított vonalvezetés az első pole-pozíció után akár az első győzelemmel is kecsegtethet.

„A szingapúri pálya kialakítása az előzetes várakozásaink szerint az autónk jobbik arcát fogja előhozni. Úgy érezzük, hogy Szingapúr a legjobb versenyeink egyike lehet idén, ugyanakkor szeretnénk továbbra is óvatosan bánni a szavakkal” – mondta az Auto Motor und Sportnak a csapatvezető.

A Mercedes utoljára a 2021-es Szaúd-arábiai Nagydíjon aratott győzelmet, ennek ellenére azonban továbbra is harcban állnak az idei konstruktőri bajnokság második pozíciójáért. Az egyértelműen gyorsabb, azonban technikailag gyengébb és több stratégiai hibát vétő Ferrarit szeretné becserkészni a Mercedes a hátralévő futamokon.

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: