DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 27. hétfő
F1

Sainz: Már elértük a fő célunkat

A világbajnoki címre már nagyon kevés esélyük maradt, de Carlos Sainz úgy véli, így is elérték a legfőbb céljukat idén. A spanyol szerint a legfontosabb, hogy a győzelmekért harcolhatnak.

Az utóbbi évek szenvedései után kiválóan kezdte az idei szezont a Ferrari, tavasszal pedig úgy tűnt, akár mindkét vb-címet megszerezhetik az idény végén. A folytatásban végül a Red Bull magára talált, Max Verstappen pedig fantasztikus formába került, miközben a maranellóiak rengeteg pontot veszítettek.

A szezon vége felé közeledve jelenleg úgy tűnik, hogy a holland pilóta megvédheti címét, és az osztrák istálló is az élen zárhat a konstruktőrök között. Ebben nagy szerepe volt a technikai gondok mellett a személyi hibáknak, valamint a rosszul elsült stratégiáknak, ám Carlos Sainz ezekkel együtt is lát pozitívumot a 2022-es évben.



„Számunkra ez még mindig egy olyan szezon első fele volt, ahol sok pozitívumot láttunk, például azt, hogy elértük a fő célunkat, hiszen ismét a Red Bull és a Mercedes ellen harcolhattunk a győzelemért a bajnokságban. Az persze igaz, hogy az autó nagyon versenyképes volt, és valószínűleg több futamot is nyerhettünk volna, ha egy kicsit tökéletesebben csináljuk a dolgokat” – idézte Sainz szavait a GPFans.

A spanyol pilóta szerint a folytatásban fejlődniük kell, mert szép lassan a Mercedes is utolérte őket az erősorrendben, így nem lehetnek nyugodtak.

„Tökéletesebbnek kell lennünk ahhoz, hogy legyőzzük a Red Bullokat, és most már a Mercedest is, mivel úgy tűnik, hogy felgyorsultak. Teljesen egyértelmű számunkra, hogy vannak olyan csapatok, amelyek magas szinten teljesítenek. Nem hibázhatsz ilyenkor, mert ha rosszul lépsz, akkor azonnal legyőzhetnek téged” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: