DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

Russell sokat tanult Hamiltontól

George Russell szerint rengeteget segített számára, hogy közvetlen közelről figyelhette Lewis Hamiltont. A fiatal brit úgy érzi, sokat fejlődött a hétszeres világbajnoknak köszönhetően.

2022-ben csatlakozott a Mercedes csapatához George Russell, akinek nem volt könnyű dolga, hiszen az istálló a szezon elején jelentősen szenvedett a delfinezés jelenségétől, ám még ezzel együtt is konstans teljesítményre volt képes, azóta pedig többször is dobogóra állhatott.

A Hungaroringen karrierje első pole-pozícióját is megszerezte, igaz a győzelem még egyelőre várat magára. Russell úgy véli, sokat köszönhet csapattársának, Lewis Hamiltonnak, akinek vezetési stílusát igyekezett a lehető legjobban megfigyelni.



„Először is, nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy Lewis csapattársa lehetek, mert ez olyan lehetőséget adott nekem, amivel láthattam az erősségeit, hogy hol tanulhatok tőle, hiszen bizonyos területeken határozottan nagyon erős. Mindig is nagyon jó volt az alacsony sebességű kanyarokban és fékezés közben, ezért érdekes volt látni, hogyan közelít bizonyos kérdésekhez, és hogyan cselekszik” – idézte Russell szavait a PlanetF1.

A 24 esztendős versenyző szerint nagyon nehéz meghatározni, hogy mennyivel vált erősebbé, mióta Hamiltonnal egy csapatban lehet, de érzése szerint sikerült fejlődnie.

„Szinte biztosan kiszélesítettem a vezetési képességeimnek ezt a körét azzal, hogy a csapattársa lettem, de nem igazán lehet mérni, hogy jobb versenyző lettél-e vagy sem, mert nagyon sok tényező szerepet játszik ebben” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: