DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Hill: A Mercedes idén önerőből már nem nagyon nyerhet

Az 1996-os bajnok még bízik abban, hogy összejön az Ezüst Nyilaknak valahogy egy győzelem, de ehhez a Red Bull visszafogottsága, esős verseny, vagy őrült futam szükséges. Furcsa évünk van.

Elképesztő győzelmi sorozatban van Max Verstappen, gyakorlatilag teljesen mindegy, hogy a nyár óta milyen pozícióból kell, hogy rajtoljon a futamokon (volt ebben 7., 10. és 14. rajtkocka is), végül mindig könnyedén diadalmaskodott. Az összetettben szinte behozhatatlan előnyre tett szert, az év elején csodálatosan teljesítő Ferrari látványosan visszaesett.

A Mercedes versenytempóban már utolérte, sokszor meg is haladja a vörös istállót, ám Lewis Hamiltonékkal az a „szégyen” esik meg, hogy idén nem nyertek még versenyt. A hétszeres világbajnok pályafutása alatt ilyen szezon még sosem volt, hogy legalább egy győzelmet ne aratott volna, most viszont egyre inkább úgy tűnik, szerencse kell a nagy sikerhez.

„Higgyék el, hogy egyre nagyobb nyomás alatt tartja őket a média, amikor állandóan azt kérdezik tőlük, hogy tud-e egyáltalán a Mercedes idén futamot nyerni. Nem lesz könnyű dolguk, mert a Red Bull és a Ferrari láthatóan gyorsabbak egy körön, előbbi pedig szinte verhetetlen” – értékelte az eddig látottakat Damon Hill az F1 Nation podcastjében.

Egy esőverseny, vagy Verstappen visszafogottsága segíthet a Mercedesen, hogy nyerhessen?


„De valami úgyis történni fog, lesz egyszer egy igazán őrült verseny valahol még az év vége előtt és egy ilyen helyzetben a Mercedes meg tudja szerezni azt az áhított győzelmet. Ez akadályozhatja meg Max Verstappent abban, hogy a szezonzáróig minden futamgyőzelmet bezsebeljen. Valahol úgyis esni fog az eső, Suzukában például könnyen lehet esőverseny.”

„Az könnyen elképzelhető, hogy a Red Bull a döbbenetes előny birtokában már nem fejleszti az idei autóját, hanem csak a jövő évire összpontosít, akkor pedig Abu Dhabira a Ferrari és a Mercedes is teljesen utolérheti tempóban a bikákat. Ráadásul Max elképesztő győzelmi sorozatának köszönhetően 116 pontos előnyre tett szert, már nem kell mindenáron nyernie, nem fog felesleges kockázatot bevállalni” – tette hozzá a ’96-os világbajnok.

Meglesz a Mercedesnek az a győzelem idén?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: