DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Alonso megnevezte két legjobb idényét

Továbbra is motivált Fernando Alonso, aki úgy véli az idei karrierje egyik legjobb szezonja. A kétszeres világbajnok abszolút elégedett az idén mutatott teljesítményével.

A Mclarennél látott szenvedés után ugyan egy darabig elhagyta a Formula-1-et, ám a 2021-es visszatérése óta folyamatosan motiváltan és céltudatosan versenyzett Fernando Alonso, akinek a jövőre nézve is komoly tervei vannak. Mindezt jól mutatja, hogy a következő szezonban az Aston Martin csapatához igazol a hamarosan visszavonuló Sebastian Vettel helyére.

Alonso továbbra is a világbajnoki címre hajt, igaz egyelőre nincs erre lehetősége az Alpine színeiben, és vélhetőleg jövőbeli alakulatánál sem lesz sokkal könnyebb dolga. „Élvezem a versenyzést, az biztos. Szeretnénk a bajnoki címért vagy a dobogós helyezésekért harcolni. Győzelmek is mindig összejöhetnek, viszont ezekre egyelőre nincs lehetőségünk, de igen, elégedett vagyok a teljesítményemmel” – árulta el Alonso.



A spanyol pilóta eddigi pályafutása során kétszer, 2005-ben és 2006-ban szerzett vb-címet a Renault színeiben, de a McLaren és a Ferrari tagjaként is többször harcban volt a bajnoki győzelemért. Alonso visszatekintve a korábbi időkre megnevezte azt a két szezont, melyet a legjobbnak tart az eddigiek közül, válasza ugyanakkor elég meglepőre sikerült.

„Ahogyan arról az év elején is beszéltem, idén szerintem legalább 40-50 pontot veszítettünk el csak a megbízhatósági gondok miatt, ezekkel pedig nagyon más a helyzet a konstruktőri bajnokságban a McLarennel folytatott harc során. Boldog és büszke vagyok a teljesítményemmel, és azt hiszem, 2012-vel együtt talán ez volt a két legjobb szezonom. Még a bajnoki címeknél is jobb, mivel azokban az években domináns autónk volt. Szóval 2012, 2022, a következő pedig 2032 lesz!” – idézte magabiztos nyilatkozatát a Motorsport Week.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: