DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Alonso: Többet vártunk ettől a hétvégétől

Bár sokáig úgy tűnt, akár a legjobb ötben is zárhat, Fernando Alonso végül idő előtt feladta az Olasz Nagydíjat. A spanyol szerint a technikai gond nélkül is pozíciókat veszítettek volna.

Az élmezőnyben autózott az Alpine kétszeres világbajnok pilótája, mikor kénytelen volt kiállni és idő előtt befejezni a versenyt Monzában. A rutinos versenyző egy nagyszerű eredmény kapujában állt, egy technikai probléma viszont elvette tőle a lehetőséget.

Alonso úgy gondolja, már a rajttól kezdve nem volt igazán jó a tempójuk, a probléma miatt pedig egy esetleges motorelem csere is kilátásba került számukra.  



„Valami nem volt rendben a hajtáslánccal. Az elején sem voltunk elég gyorsak, hiányzott az erő az egyenesekben, így nehéz volt meccsben maradni a csaták során. A végén aztán valami nagyobb dolog történt, és meg kellett állítanunk az autót. Meglátjuk, hogy a motor életben tartható-e a következő versenyekre” – értékelt az F1TV-nek a spanyol pilóta.

A francia alakulat versenyzője úgy látja, előbb vagy utóbb mindenképp hátrébb csúsztak volna, de a pontszerzésre még ezzel együtt is lett volna esélyük.

„Szerintem éppen a pontok határán voltunk. A kilencedik vagy a tizedik hely lett volna a maximum, szóval többet vártunk ettől a hétvégétől, de nem voltunk elég gyorsak. Meglátjuk, hogy Szingapúrban visszatérünk-e a legjobb szintünkre” – zárta gondolatait Alonso.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: