DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2023. december 11. hétfő

2012

Retro - Schumacher utoljára a dobogón

Az Európa Nagydíj 2008-as Valenciába költözése nem bizonyult nagy sikernek az izgalmakat és a népszerűséget illetően, és sajnos az egyetlen igazán emlékezetes futamot is akkor szolgáltatta, amikor már túl késő volt.

részletek

F1-Archív: Button szerint 2012 lesz az ő éve

Baumgartner szerződésaláírásra készül, Briatore és Button a vb-címet tűzi ki célul, Mosley szerint Dennis nem mond igazat, Hamilton nem hoz önző döntéseket: ezek voltak december 22. F1-es hírei 2000 óta.

részletek

Alonso megnevezte két legjobb idényét

Továbbra is motivált Fernando Alonso, aki úgy véli az idei karrierje egyik legjobb szezonja. A kétszeres világbajnok abszolút elégedett az idén mutatott teljesítményével.

részletek

Raikkönen szerint ezért szeretik őt a rajongók

„Nem tudom, miért szeretnek” – hangzott a közönségkedvenc Kimi Raikkönen első válasza. Aztán azért boncolgatni kezdte, minek is lehet köszönhető a pályafutását végigkísérő népszerűség. Hiába próbálták eleinte megváltoztatni, ő nem engedett.

részletek

Hogyan állt a Red Bull a bajnoki éveiben a szezon harmadánál?

A turbó hibrid éra 2014-es indulása óta először fordul elő, hogy a Mercedes dominanciája megtörni látszódik. A Red Bull ugyanis jelen pillanatban mindkét bajnokságot vezeti és Max Verstappen Stájer Nagydíjon aratott győzelmével már zsinórban a negyedik versenyen nem találtak legyőzőre.

részletek

Alonso kiválasztotta a legerősebb szezonját

Nem két világbajnoki évének egyikét említette a spanyol, amikor azt kérdezték tőle, mikor nyújtotta szerinte a legjobb teljesítményt. A lassan 40 éves pilóta legalább két évre tervez az F1-ben.

részletek

Csak Ecclestone ajándéka volt Maldonado győzelme?

Évek óta tartja magát az összeesküvés, miszerint az F1 akkori ura utólagos születésnapi ajándéknak szánta Frank Williams számára a barcelonai csodát. Alexander Wurz ezt most határozottan cáfolta.

részletek

Button Hamiltonról: Emberként lehet nem szeretni, versenyzőként nem

A legtisztább ellenfél, aki ellen valaha versenyzett: így jellemezte Jenson Button Lewis Hamiltont, akit egyszerre tart visszahúzódónak és szókimondónak. A hatszoros bajnok megosztó versenyző, de Button szerint legfeljebb személyiségét lehet nem kedvelni.

részletek

Amikor Ricciardo kivívta a legendák tiszteletét

Eddigi nagydíjainak legjeit gyűjtötte össze Ricciardo: a legbüszkébb akkor volt, amikor bajnokoknak, Schumachernek és Alonsónak bizonyított, legmámorosabb állapotban pedig a Hungaroringen versenyzett.

részletek

Hülkenberg 10 elszalasztott dobogója

Hatalmas ígéret volt, de ezt csak Le Mans-ban tudta komoly eredményre váltani, az F1-ben nem. Az áttörés elmaradt, sőt Hülkenberg dobogóra sem állhatott, miközben karrierje alatt tíz versenyzőnek is sikerült középcsapatok autóival…

részletek

Alonso: Hazugságokat terjesztettek rólam

Sokan azt állítják, az F1 kétszeres bajnoka nem csapatjátékos, ő azonban a legkevésbé tartja önzőnek magát: emlékeztet, hogy a pénzjutalmakat is szétosztotta szerelői között. Azért csak nem kérhet bocsánatot, hogy jobb volt csapattársainál.

részletek

A futam, amitől ma is vérzik Hülkenberg szíve

Véletlenül, a tévében talált rá a 2012-es Brazil Nagydíj ismétlésére, amely fájó emlék számára. Győzelem helyett sikertelenségi rekorddal zárta le pályafutását.

részletek