DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Alonso kiválasztotta a legerősebb szezonját

Nem két világbajnoki évének egyikét említette a spanyol, amikor azt kérdezték tőle, mikor nyújtotta szerinte a legjobb teljesítményt. A lassan 40 éves pilóta legalább két évre tervez az F1-ben.

Fernando Alonso két év kihagyás után tért vissza idén a Formula-1-be, ahol korábban két világbajnoki címet is begyűjtött jelenlegi csapatának elődjével, a Renault-val. Amikor azonban arról kérdezték, melyik idényét tartja személy szerint a legerősebbnek, nem 2005-öt vagy 2006-ot említette, hanem a vb-ezüsttel záruló 2012-est a Ferrarival:

alonso-2012-dppi



„Úgy vélem, a 2012-es volt a legerősebb szezonom a vezetési stílust, az eredményeket és azt illetően, hogy kihoztam a maximumot abból a Ferrariból” – vélekedett Alonso a Sky Sportsnak adott interjúban. „A 2012-es idényt tartom a százszázalékos teljesítményemnek. Remélem, közel vagyok ehhez a száz százalékhoz. Rengeteget tanultam a Formula-1-en kívül töltött két évem során, úgyhogy kíváncsian várom, hogyan tudom ezeket itt kamatoztatni.”

Alonso 2012-ben úgy volt versenyben egészen az évadzáróig a vb-elsőségért, hogy a szezon nagy részében nem a Ferrari volt a legütőképesebb technika, és végül nem is tudott diadalmaskodni Sebastian Vettellel és a Red Bull-lal szemben. Jövőre viszont igenis szeretne győzni az Alpine-nal, kihasználva a nagy szabályváltozások adta lehetőséget – hogy aztán utána is marad-e még az F1-ben, az a jövő zenéje:

„Nyilvánvaló, hogy legalább két évről van szó, hiszen látni akarom a 2022-es szabályokat, aztán utána meglátjuk, hogyan érzem magam. Valamint persze az autót is, hiszen komolyak az elvárások az új szabályok kapcsán, hogy jobb helyezésekért küzdhetünk, és közelebb kerülhetünk a többi autóhoz verseny közben, szóval sok dolgot kell felfedeznünk 2022-ben.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: