DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Raikkönen szerint ezért szeretik őt a rajongók

„Nem tudom, miért szeretnek” – hangzott a közönségkedvenc Kimi Raikkönen első válasza. Aztán azért boncolgatni kezdte, minek is lehet köszönhető a pályafutását végigkísérő népszerűség. Hiába próbálták eleinte megváltoztatni, ő nem engedett.

Mit gondol Kimi Raikkönen maga, miért volt a Formula-1-es mezőny egyik legnépszerűbb tagja még jócskán legnagyobb sikerei után is? A 19., utolsó szezonját 2021-ben teljesítő finn így válaszolt az Autosport lap kérdésére:

„Nem tudom, miért szeretnek… Talán azért, mert az vagyok, aki. Állandóan szokatlan vagy különc, vagy aminek nevezni akarjátok! Nekem ez a normális, de talán nem minden külső szemlélő számára az. Én mindenesetre szinte végig a magam útját jártam” – mondta Raikkönen, aki nem bánja, hogy nem próbált megváltozni profi pályafutása során.



„Néha más utat kell járnod. Nyilvánvalóan a kezdetekkor nehezebb, mert próbálnak téged terelgetni. De ha nem sikerül nekik, akkor feladják, hogy megváltoztassanak. Könnyebb azt mondaniuk: talán jobb, ha hagyjuk, csinálja úgy, ahogy ő akarja. Örülök, hogy az elején küzdettem ellene, mert így sokkal könnyebb volt utána. Később jóval nehezebb valaki másnak lenni. Csinálhatod azt, amit mások kérnek tőled, vagy lehetsz olyan, amilyennek ők akarnak, egy darabig. De nem hiszem, hogy ez hosszú távon egészséges lenne” – beszélt arról, hogy kezdeti Formula-1-es éveiben nem hagyta, hogy megváltoztassák, ami ma cseppet sem bán.

Raikkönen karaktere emlékezetes pillanatokat szült a versenypályán is: az interjúban az ominózus „hagyjatok békén, tudom, mit csinálok” rádióüzenet került elő 2012-ből Abu Dhabiból. A 42 éves finnt nem hatják meg az ilyen emlékek.

„Nem, nem igazán törődök velük. Végeredményben megnyertük azt a versenyt, aki ott volt, az tudja, mi történt akkor. Könnyű egy dolgot kiragadni belőle, de egy futam megnyerése hosszú folyamat péntektől vasárnapig. Nincsen semmiféle érzésem ezzel kapcsolatban, sem jó, sem rossz” – fogalmazott a közönségkedvenc.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: