DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Egyéb

Ennyien követik a közösségi médiában az egyes pilótákat

A modern kori Formula-1 megkerülhetetlen tényezője a közösségi média. Egyedül Sebastian Vettelt nem érdeklik a lájkok, mindenki más jelen van a mezőnyben, Lewis Hamilton minden platformon tarol.

Nagyon érezhető Lewis Hamiltonon, hogy a versenyzés mellett a celeb lét is foglalkoztatja, emiatt az összes fontosabb közösségi médiás platformon jelen van és hatalmas követőtáborral rendelkezik. Annak ellenére, hogy december közepe óta teljesen elzárkózik a nyilvánosság elől, Facebookon, Instagramon és a Twitteren is magasan vezet a követők számában. A számításokat a Racingnews365.com szakportál végezte.

Max Verstappen is népszerű, de Hamilton mögött alaposan lemarad a követők számában. Megfigyelhető az is, hogy az idősebb, tapasztaltabb pilóták rendelkeznek milliós követőtáborral a Facebookon, a fiatalabbaknál sokkal inkább dominál az Instagram, sőt, néhány ifjú versenyző nem is rendelkezik hivatalos Facebook-oldallal, annál inkább aktívak például az Instán.

Sebastian Vettel az elejétől kezdve teljesen kivonja magát a közösségi médiából, nincs hivatalos Facebook-, Instagram- és Twitter-oldala sem, amikor ilyennel találkozunk az interneten, azokat mások hozták létre és semmi köze a négyszeres világbajnokhoz.

A jelenlegi mezőnynek már nem tagja a visszavonult Kimi Raikkönen, ám ő is egy kellemes, hárommilliós követőtáborral rendelkezett az Instagramon, pedig néhány évvel ezelőttig a finn jégember is úgy érezte, semmi keresnivalója a közösségi oldalakon. Aztán felesége, Minttu beszélte rá, hogy mégis posztolgasson időnként magáról és a családi életükről, igen gyorsan szert is tett a többmillió követőre, Raikkönen mindig is a legnépszerűbb pilóták közé tartozott.



Vettel nincs a közösségi médiában. Vajon soha nem is fog részt venni ebben?

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: