DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
USA

Jimmie Johnson visszavonul a teljes éves versenyzéstől

Egyik szériában sem vállal már teljes szezont 2023-tól kezdve a NASCAR hétszeres bajnoka, aki tavaly óta az IndyCar mezőnyét erősítette, a versenyzéstől pedig továbbra sem távolodik el teljesen.

Lezárult egy korszak az autósport történelmében, miután Jimmie Johnson hivatalosan is megerősítette, hogy a következő szezonban már egyik sorozatban sem vállal teljes szezont. Az amerikai pilóta a NASCAR Cup Seriesben elért hét bajnoki sikerével vált legendássá, majd 2021-től kezdve hatalmas meglepetésre az IndyCarban próbált szerencsét, ahol az idei esztendőben már az oválpályás futamokon, így többek között az Indy500-on is megmérettette magát.  

Itt néhány kiugró eredményt leszámítva nem sok babér termett a számára, most pedig úgy határozott, hogy átértékeli a dolgokat, így a folytatásban pedig kevesebbet láthatjuk őt a versenypályákon. „Nem is kívánhattam volna jobb élményt az IndyCar szériájában. Előre tekintve, 2023-ban már nem térek vissza az IndyCarhoz teljes munkaidőben, de továbbra is keresem az új lehetőségeket, melyek kihívást jelentenek számomra, hogy jelen legyek a bakancslistás eseményeken” – jelentette be Twitter-oldalán.

„Ez az élményről szólt, a barátságokról és a kapcsolatokról, amiket kialakítottam, nem az eredményekről. Nem akarok belevágni egy újabb teljes szezonba, ha tudom, hogy nem tudok mindent beleadni. Úgy érzem, hagynom kell, hogy leülepedjen ez az év. Valaki azt a tanácsot adta nekem nemrég, hogy nem szabad a pillanat hevében életbevágó döntéseket hozni, hogy kitaláljam, mit akarok csinálni” – idézte Johnsont a Motorsport.



A 47. életévét a napokban betöltő pilóta ettől függetlenül nagy dolgokra készül a jövőben, azt pedig igyekezett leszögezni, hogy ez még nem jelent végleges visszavonulást a részéről. „Nem azt mondom, hogy kiszállok a versenyautóból és egyáltalán nem versenyzek. Nagyon is vágyom a folytatásra, de a teljes munkaidőhöz sok erőfeszítésre és az otthonról távol töltött időre van szükség, hogy a legjobb formádban légy. Én egyszerűen most nem itt tartok. 2022-ben hihetetlenül jól éreztem magam, így most veszek egy mély levegőt, és átgondolom, hogyan nézhet ki a 2023-as év. Még dolgozom a bakancslistámon, a Le Mans-i 24 órás verseny is ott van még számomra, imádom a sportautózást, az IndyCart és kíváncsi vagyok, a NASCAR-ban van-e olyan egyszeri verseny, ami megfelelne nekem” – tette hozzá a rutinos pilóta.

A hírek szerint Johnson a hosszútávú versenyek mellett akár az Indy500-ra is visszatérhet, de a pletykák alapján az sem kizárt, hogy duplázna, vagyis az Indianapolisban rendezett futam után a NASCAR szintén legendás Coca-Cola 600-as versenyén is elindulna 24 óra leforgása alatt. Korábban volt már ilyenre példa, igaz Tony Stewart az egyetlen, akinek mindkét távot sikerült teljesítenie a megnevezett versenysorozatokban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: