DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2023. december 11. hétfő

2006

Retro – Az a bizonyos 91. győzelem

Minden volt benne, ami az évek során a védjegyévé vált: kiváló tempó esőben és szárazon, döntő fontosságú körök a bokszkiállásoknál, megspékelve merész előzésekkel a pályán.

részletek

A hely, ahol Vettel összeszedte az F1 leggyorsabb büntetését

Annak idején Törökországban mutatkozott be először F1-es hétvégén Sebastian Vettel, s magáénak tudhatja a leggyorsabb F1-es büntetés rekordját is. Charles Leclerc teljesítményét is magasztalta.

részletek

Beolvashatók még egyáltalán a 2006-os imolai F1-es adatok?

A Williams információs szakembere osztott meg néhány érdekességet azokból az időkből, amikor még floppylemezeken tárolták a Formula-1-es versenyautók adatait - nem is volt ez olyan régen!

részletek

„Rossi sosem bocsájtott meg nekem!”

Amikor találkoznak, a 2006-os Portugál Nagydíj győztese még mindig látja a „Doktor” szemében, hogy nem felejtette el, hogy az ő sikerének is köszönhetően nem lett világbajnok abban az évben.

részletek

Rossi közel járt ahhoz, hogy otthagyja a MotoGP-t a Ferrari miatt

A kétezres évek legmeghatározóbb motorosa 2006-ban is tesztelt a Formula-1-ben és komolyan fontolgatta, hogy két kerékről négyre vált. A Ferrari színeiben kezdett volna új karrierbe.

részletek

Így fontolgatta Schumacher a visszavonulást

Alig néhány nappal 37. születésnapját követően beszélt először a visszavonulásról Michael Schumacher, amit aztán év végén be is váltott. Bár egyáltalán nem azon okból, mint eredetileg gondolta.

részletek

Alonso: Ki kellett használni Schumacher gyenge pillanatait

Fernando Alonso az utóbbi évtizedek legjobb F1-es riválisának tartja Michael Schumachert, aki óriási hatással volt a későbbi pilótákra. 2006-os botlását azonban most sem tartja véletlennek.

részletek

Fernando Alonso: Egy karrier csúcspontjai

A kétszeres világbajnok Fernando Alonso pályafutása utolsó Formula-1-es versenyére készül, mi pedig ennek apropójából összegyűjtöttünk néhány feledhetetlen pillanatot a spanyol karrierjéből.

részletek

Alonsónak hatalmas öröm volt Schumacher motorhibája

Fernando Alonso példaképként, de egyben legyőzendő félként tekintett Michael Schumacherre. Nem tagadja, felszabadult öröm járta át, amikor 2006-ban motorhibával félreállt a német.

részletek

A Toro Rosso odaszúrt a McLarennek

A Honda tavalyi menesztése miatt még kellemetlenebb a McLaren idei kálváriája. A faenzai istálló üzent is a japánok tavalyi partnerének. Régebben teljesen mást jelentett a tesztelés az F1-ben.

részletek

Hamilton legnagyobb felzárkózása

Lewis Hamilton tavaly, Brazíliában egy egészen fantasztikus felzárkózást mutatott be a bokszutcából rajtolva. De ez még semmi, amit 2006-ban művelt, arra egyszerűen nincsenek szavak.

részletek

Alonso kincsként őrzi Schumacher sisakját

Évekig a legnagyobb riválisok voltak, mégis meglepően őszintén beszélt Fernando Alonso a hétszeres világbajnokról, miszerint kétségtelenül a legjobb pilóta volt, aki ellen valaha is harcolt.

részletek