DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat

2006

Massa nagyon is elégedett karrierjével

Újabb nagy névtől búcsúzunk el idén a Formula-1-ben, Felipe Massa tizenöt évnyi versenyzés után távozik a száguldó cirkuszból, de kicsit sem rossz szájízzel. Hogyan érzi ezt belülről az érintett?

részletek

Massa felidézte legszebb F1-es pillanatát

Már csak egy verseny van hátra a mezőny egyetlen braziljának karrierjéből, aki egy hosszú interjúban megemlítette, melyik volt a legszebb pillanata az F1-ben, ahogyan azt is, mit tart jelenleg a legfontosabbnak.

részletek

Schumacher 8. világbajnoki címe is a Ferrarin ment el

Sebastian Vettel idei és Michael Schumacher 2006-os küzdelme nagymértékben hasonlít egymásra. A hétszeres világbajnok legenda is a hajrában elszenvedett technikai hibák miatt veszített.

részletek

Retro - Schumacher utolsó hazai győzelme

Hockenheim a Ferrari sikerszériájának kellős közepére esett a 2006-os F1-es szezonban, a Scuderia pedig ellentmondást nem tűrően használta ki a Renault szenvedését.

részletek

Retro – A Ferrari okosabb és gyorsabb a Renault-nál

Fernando Alonso és csapata kétségbeesetten próbált valahogyan túljárni a Scuderia eszén, de a vörösöknek sem taktikában, sem tempóban nem akadt ellenfelük - Felipe Massa pedig megszerezte első dobogóját az F1-ben.

részletek

Retro – Schumacher: Rossinak nincs szüksége a tanácsomra

Ugorjunk vissza abba az időbe, amikor Valentino Rossi F1-es kollektív teszten vezette a Ferrarit. Michael Schumacher véleményét természetesen kikérték, akit meggyőzött az olasz sebessége, Nico Rosberg pedig versenyen is megnézte volna a Doktort.

részletek

Retro – Három generáció az F1-ben

Sokáig az Andretti család az egyetlen, ahol a nagyapa, fia és unokája is vezetett Formula-1-es autót: igaz, míg Mario világbajnok volt, addig Marco már csak egyetlen tesztig jutott.

részletek

Alonso célja mindig a legjobbnak lenni

Fernando Alonso éppen tíz éve vált a spanyolok kétszeres Formula-1-es világbajnokává. A McLaren-Honda pilótája visszaemlékezett arra a napra, és elmondta, céljai azóta sem változtak az F1-ben.

részletek

Retro – Hamilton először F1-es teszten

2006-ban ezen a napon egy 21 éves, szűk körben ismert pilóta első hivatalos F1-es tesztjét teljesítette a McLaren csapattal. Lewis Hamilton rövidesen megkapta az ülést, azóta pedig a sportág talán legismertebb képviselőjévé és többszörös bajnokká vált.

részletek

Retro – Drámai verseny a visszavonulás árnyékában

2006-ben ezen a napon rendezték meg az F1-es Olasz GP-t, amely azonban nem a kiélezett időmérőről és a fordulatos futamról, hanem a sportág legnagyobb alakjának bejelentéséről maradt emlékezetes.

részletek

Retro – Viharos távozás a McLarentől

A 2000-es évek F1-ének különleges figurája volt Juan Pablo Montoya: egyesek szerint bajnoki cím rejlett benne, másokat inkább taszította agresszív vezetési stílusa és szintúgy nem túl finom személyisége. Ami biztos, távozása a sport színpadáról szintén emlékezetesre sikerült.

részletek

Retro - Raikkönen fityegő kipufogója

A 2008-as Francia Nagydíjon két dolog is történt, ami nagyon hosszú időn át nem ismétlődött meg a Formula-1-ben. Tíz évig utoljára rendeztek futamot az országban, és kilenc évig utoljára állt a pole-ban Kimi Raikkönen.

részletek