DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Alonso kincsként őrzi Schumacher sisakját

Évekig a legnagyobb riválisok voltak, mégis meglepően őszintén beszélt Fernando Alonso a hétszeres világbajnokról, miszerint kétségtelenül a legjobb pilóta volt, aki ellen valaha is harcolt.

Sokan gondolják a mai napig, hogy Michael Schumacher és spanyol kihívója mélyen gyűlölték egymást és ez később sem változott. Ez egyáltalán nem így volt, sőt, hatalmas megtiszteltetésnek tartja Alonso, hogy a német legenda ellen küzdhetett, ebből kétszer a lehető legnagyobb sikerrel.

„Kemény ellenfél volt, ez az első, ami eszembe jut róla. Szinte megfélemlítette a mezőnyt, annyira gyorsnak mutatkozott. És ez nem csak a pályán igaz, ha feléd sétált, már akkor is tudtad, hogy egészen különleges” – emlékezett vissza a kétszeres világbajnok spanyol.

„Több alkalommal is sokkal jobban teljesített, mint arra számítottunk, ez még 2006-ban is igaz volt számos versenyen. A Bridgestone és a Michelin közti különbség is döntő lehetett, időnként a Michelin egyszerűen jobb volt.”

Alonso felnézett Schumacherre


„Pénteken nem volt túlságosan versenyképes a Ferrari, aztán egyszer csak azt láttuk, hogy az időmérőn feljött a második helyre. Elképesztően versenyképes volt, kőkemény ellenfél és egy valóban nagyszerű pilóta. Egyike azon keveseknek, akik gyengébb autóval is tudtak kezdeni valamit, míg mások nem” – mutatott rá Schumacher legnagyobb erősségére Alonso.

Utolsó ferraris szezonjában, 2006-ban a német legenda Alonsónak ajándékozta egyik sisakját, ezt pedig a spanyol sosem felejti el. „Örökre nagy becsben tartom a sisakot, amit Michael adott nekem, mert kétséget kizárólag ő volt a legnagyszerűbb versenyző, aki ellen valaha is csatáztam. Mindig is felnéztem rá”.

„Érdekes lett volna belegondolni, mi történt volna, ha egy csapatban versenyzünk, teljesen egyforma autókkal. Egészen kiváló versenyző volt, de emberként is naggyá nőtt a szememben” – zárta gondolatait Alonso. A spanyol ászon kívül is rengetegen megemlékeztek a legsikeresebb Formula-1-es versenyzőről a napokban, december 29-én volt ugyanis négy éve, hogy súlyos síbalesetét elszenvedte Franciaországban.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: