DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek

2006

Retro – Super DC és Kimi yacht-kirándulása

Bár az időmérő edzés ellopta a show-t a 2006-os Monacói Nagydíj hétvégéjén, a verseny is számos emlékezetes momentumot hozott - többek között Juan Pablo Montoya utolsó F1-es dobogóját.

részletek

Retro – Schumi és Alonso legnagyobb csatája

Persze a címbe az „egyik” szó még odaférne, hiszen a két klasszis 2005-ben és 2006-ban is óriásit harcolt egymással Imolában – most az utóbbiról, no meg egy bevont szuperlicenszről emlékezünk meg.

részletek

Retro - Utoljára dobbant mindenki Fisicója

A 2006-os Maláj Nagydíjon a Renault második alkalommal szerzett kettős győzelmet a gyártó F1-es karrierje során - Giancarlo FIsichella pedig az utolsó diadalát szerezte a sepangi hőségben.

részletek

Retro – Alonso és Schumacher fej-fej mellett

Izgalmas versennyel vette kezdetét a 2006-os F1-es évad: bár sokáig a pole-pozícióból induló Michael Schumacher vezette a Bahreini Nagydíjat, a második kerékcserék után Fernando Alonso mögé került.

részletek

Retro – Hakkinen visszatér az F1-be?

A finn pilóta 2006-ban ezen a napon vezetett először F1-es autót visszavonulását követően - többek szerint ez annak volt a jele, hogy a kétszeres bajnok vissza akar térni egykori sikerei helyszínére.

részletek

Retro – F1-es autóban lábak nélkül

Igazi mérföldkőhöz érkezett 2006-ban ezen a napon Alex Zanardi: a 2001-es balesete során mindkét lábát elveszítő olasz versenyző a BMW-nek köszönhetően ismét beülhetett egy F1-es autóba.

részletek

Retro – Egy álom valóra válik

Lewis Hamilton 2006-ban épp ezen a napon vált hivatalosan is a McLaren F1-es pilótájává, holott a döntés majdnem két hónappal korábban megszületett Wokingban.

részletek

Retro – Schumacher álmai füstbe mentek

2006-ban ezen a napon rendezték a Japán Nagydíjat, Michael Schumacher utolsó előtti ferraris futamát, melyen a németet hat év után először érte utol motorhiba, s ezzel lemondhatott a nyolcadik bajnoki címről.

részletek

Melyik volt Alonso legnagyobb versenye?

A kétszeres F1-es bajnok Fernando Alonsót 34. születésnapján legnagyobb futamaival köszöntjük, melyek közül nektek kell kiválasztani a legemlékezetesebbet. Öt megnyert és egy elbukott verseny.

részletek

HGP 2006 – Az évszázad futama

Utolsó harmadában jár a Magyar Nagydíjak történetét bemutató sorozat: most következik mind közül alighanem a legemlékezetesebb, az első esős hungaroringi F1-es futam, s Jenson Button első győzelme.

részletek

Alonso pusztító kritikája az F1-nek

A Monacói Nagydíj szerdai sajtótájékoztatóján leginkább Fernando Alonso harsány kijelentéseire kaphatták fel a fejüket a média összegyűlt képviselői. A spanyol szerint beismerő vallomásra készül az F1.

részletek

A McLaren 2006-ban Hakkinent akarta

Roppant érdekes eljátszani a gondolattal, mennyire máshogy alakulhatott volna több mai F1-es sztár karrierje is, ha sikerül Ron Dennis terve, és 2006-ban visszacsábítja a McLarenhez Mika Hakkinent...

részletek