DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Massa nagyon is elégedett karrierjével

Újabb nagy névtől búcsúzunk el idén a Formula-1-ben, Felipe Massa tizenöt évnyi versenyzés után távozik a száguldó cirkuszból, de kicsit sem rossz szájízzel. Hogyan érzi ezt belülről az érintett?

Bár már tavaly is azt gondoltuk, hogy Felipe Massa pontot tett Formula-1-es karrierje végére a zárófutam után, ez januárban váratlan fordulatot vett, amikor is a Nico Rosberg visszavonulása után megüresedő helyre Valtteri Bottast szemelte ki a Mercedes. A finn helyére mindenképpen rutinos pilótát akart a Williams, végül Massát visszacsábították egy évadra.

Az Auto Magazine lapnak adott interjút az összesen 269 nagydíjon részt vevő brazil pilóta, aki összesen 11 futamgyőzelmet aratott és további harminc alkalommal állhatott dobogóra. Évekig csúcspilótának számított, ám vélhetően a 2009-es, Hungaroringen bekövetkezett súlyos fejsérülése rányomta bélyegét további pályafutására.

Milyen emlékeket őriz élete utolsó, Brazil Nagydíjáról? „A legszebb emlékem, amit mindig magammal hordozok majd. Csodálatosra sikerült a búcsú hazai közönség előtt, a végén ráadásul kisfiammal, Felipinhóval együtt állhattam a dobogón” – emlékezett vissza Felipe Massa.

Massa utolső pole-pozíciója 2014-ből


„Ez a pódium kapcsolódik a két legélénkebb emlékemhez is. A 2006-os győzelmemhez, amikor olyan overallt viseltem, ami brazil színekben pompázott, valamint 2008-hoz, amikor rettentően közel kerültem ahhoz, hogy világbajnoki címet szerezzek. Egészen különleges érzés volt ugyanott állni a kisfiammal együtt, ráadásul a hazai közönségem előtt” – elevenítette fel a korábbi emlékeket a népszerű brazil.

Elégedett, amit elért karrierje során? „Nagyon elégedett vagyok azzal, amit a Formula-1-ben elértem. A legmagasabb szinten versenyeztem, olyan patinás csapatok színeiben, mint a Ferrari és a Williams. Tizenegy nagydíjat nyertem, ebből kettőt Interlagosban, a hazámban, ami egy brazil számára felbecsülhetetlen értékkel bír. Nagyon közel kerültem a bajnoki címhez is”.

„Persze, hogy voltak nehéz pillanatok is, de ez is segített abban, hogy érettebb legyek, pilótaként és emberként is erősebbé váljak. A visszavonulásomkor éreztem az emberek elismerését a Formula-1-ben, nemcsak azoktól, akiket ismertem, vagy akikkel együtt dolgoztunk, hanem rengeteg más embertől is” – fogalmazott Felipe Massa.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: