DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

A hely, ahol Vettel összeszedte az F1 leggyorsabb büntetését

Annak idején Törökországban mutatkozott be először F1-es hétvégén Sebastian Vettel, s magáénak tudhatja a leggyorsabb F1-es büntetés rekordját is. Charles Leclerc teljesítményét is magasztalta.

2006. augusztus 25-én ült először F1-es autóba Sebastian Vettel éles körülmények között, méghozzá az az évi Török Nagydíjon, melyet Felipe Massa nyert meg, ám nem is ez volt a legérdekesebb.

Sebastian Vettel ugyanis amellett, hogy egyből letette a névjegyét azzal, hogy a BMW Sauber színeiben elsőként zárta a második szabadedzést, majd magához is ragadta a valaha volt leggyorsabban összeszedett büntetés rekordját a száguldó cirkuszban.



Ugyanis a német versenyző mindössze hat másodperccel azután, hogy kiért a pályára, máris 1000 dolláros pénzbüntetést kapott, mert gyorsan hajtott a bokszutcában. Élénken emlékszik rá a négyszeres világbajnok.

„Természetesen emlékszem erre, mindössze néhány másodperc után kaptam egy büntetést” – emlékezett vissza a sajtótájékoztatón Sebastian Vettel, aki akkor még csak reménység volt, ma pedig már egyesek szerint túl van karrierje csúcsán.

„Nem tudok többet tenni, minthogy tövig nyomom a gázt, ahogyan azt eddig is tettem, a többi dologra pedig nem vagyok befolyással. Charles többet tud kihozni az autóból, de ő nemcsak idén bizonyította, hogy kivételes képességű pilóta.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: