DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Coulthard: Vettelen az Aston Martin sem fog segíteni

A 2008-ban visszavonult David Coulthard úgy gondolja, Sebastian Vettel ereje már elszállt és szerinte nem segít rajta az sem, hogy jövőre egy másik csapathoz, az Aston Martinhoz igazol.

Sebastian Vettellel már a szezon kezdete előtt közölték, hogy 2021-től Carlos Sainz veszi át a helyét, így új csapat után kellett néznie a németnek. Meg is találta új munkaadóját, az Aston Martint, így a Stroll család kötelékébe kerül be Vettel.

Az idei szezonban azonban abszolút szétesett a négyszeres világbajnok, a pontversenyben csak a 14. helyen áll, 18 begyűjtött egységgel, míg csapattársa, Charles Leclerc már kétszer is dobogóra állhatott idén, és harcban van az összetettbeli 4. helyért.



David Coulthard úgy véli, a Ferrari jó döntést hozott a fáradt Vettel menesztésével: „Leclerc-re a temperamentuma, a munkamorálja és a földhözragadtsága miatt számít ennyire a Ferrari. Látták benne, hogy nemcsak gyors, de egy vezéregyéniség is, aki visszajuttathatja a csapatot a csúcsra” – idézi a skótot a Planet F1.

 „Seb viszont már nincs ereje teljében. Négyszeres világbajnok, de ez már a múlt, ami pedig igazán számít, az a jelen és a jövő. Nyilván nem tehet arról Vettel, hogy nem sikerült jól az autó, ő nem egy tervező, de a pilóta az autó hangja, ha úgy tetszik. A leggyorsabb hangra van szüksége a Ferrarinak, nem egy lassúra.”

„Seb mostanában gyakran végez az első tízen kívül, szóval nehéz kimondani, de vége van… Sokan remélik, hogy majd a Racing Pointnál összeszedi magát, de nekem vannak kétségeim” – fejtette ki álláspontját Coulthard.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: