DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök

1999

Retro - Hakkinen elsírta magát a fák alatt

Ami könnyű McLaren-győzelemnek tűnt, egy pillanat alatt rémálommá változott: a ponversenyt vezető finn F1-es pilóta az élről csúszott ki, Heinz-Harald Frentzennek ajándékozva a diadalt.

részletek

Felejthetetlen F1-es szezonok: 1999

1999-ben járunk, erről évről forgatták az emlékezetes Alfa Holdbázis c. egykori sci-fi sorozatot. A valóságban viszont földrengés pusztított Kolumbiában és Törökországban, Jelcin után Putyin lett az Orosz Föderáció elnöke. A Ford Focus nyerte az Év Autója címet. Leégett a Budapest Sportcsarnok, eltörölték az 50 filléres érmét. A bolygóegyüttállás miatt világvégét „hirdettek”, hiábavalóan. Elhunyt Stanley Kubrick, a 2001 Űrodüsszeia alkotója.

részletek

Retro - Hakkinen is tud hibázni?

1998-as világbajnoki hadjárata alatt a finn pilóta szédületes hidegvérről tett tanúbizonyságot, '99 negyedik F1-es futamát, a San Marinó-i Nagydíjat mégis saját hibája miatt kellett feladnia.

részletek

HGP 1999 – Finn ünnep Schumacher távollétében

Michael Schumacher lábtörése miatt az 1999-es F1-es szezon nagy részét, így a mogyoródi versenyt is kihagyni kényszerült – az immár két versenyzőjükért szorító finnek viszont elárasztották a Ringet.

részletek

Retro - Irvine nyeri a kaotikus szezonnyitót

A McLaren jelentős tempófölénnyel érkezett az 1999-es évad nyitányára, de végül a technika sokakkal együtt rajtuk is kifogott. Eddie Irvine először nyert, Michael Schumacher utolsóként ért célba.

részletek

Retro – Mika Salo majdnem a csúcson

A finnek ritkán adnak sikertelen versenyzőt az F1 mezőnyébe, de Fortuna istenasszony nem fogadta kegyeibe Mika Salót, aki annak idején még világbajnoki hadjáratban is részt vett. Születésnapján legnagyobb versenyére, az 1999-es Német Nagydíjra tekintünk vissza.

részletek

Retro – Hakkinen bajnok, Irvine tehetetlen

Ezen a napon futották az 1999-es Japán Nagydíjat, amely előtt még jó esély volt arra, hogy Eddie Irvine fogja elsőként learatni a babérokat az újjáalakult Ferrarinál. Mika Hakkinen végül megakadályozta ebben, amit bizonyára Michael Schumacher sem bánt túlságosan.

részletek

James Hinchcliffe emlékei Greg Moore-ról

Tizenöt éve már, hogy Greg Moore, a feltörekvő CART-versenyző halálos balesetet szenvedett az 1999-es szezon utolsó versenyén, Fontanában, nemrég honfitársa, a jelenlegi Indycarban versenyző James Hinchcliffe emlékezett meg róla.

részletek

Retro – A Jedi visszatér

1999-ben ezen a napon rendezték az F1 történetének első Maláj Nagydíját, melyen a lábtörése után visszatérő Michael Schumacher azonnal a mezőny fölé nőtt, de végül csapattársának adta a győzelmet.

részletek

Retro – Go, Johnny Go!

1999. szeptember 26-án rendezték a kilencvenes évek egyik legemlékezetesebb versenyét, mely változó körülményeket, torokszorítóan keserű pillanatokat és egy egészen megdöbbentő dobogót hozott - sőt visszatekintve túlzás nélkül mondhatjuk, hogy a világbajnokság is itt dőlt el.

részletek