DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2023. december 11. hétfő

1999

A kútba esett Verstappen-Honda kapcsolat

Verstappen alig várja, hogy pályára vihesse az új, Honda-motoros versenyautót. Bő húsz éve már láttunk egyszer ilyet, annak a remek kezdet ellenére sajnos nagyon szomorú vége lett.

részletek

Irvine: Szinte mindenkinél jobb voltam

A négyszeres futamgyőztes északír pilóta nem tudott kitörni Michael Schumacher árnyékából a Ferrarinál, pedig úgy véli, hogy a mezőnyben alig akadt nála jobb versenyző. Valóban így volt?

részletek

Irvine nem is nézi az F1-et, mert unalmas

Az 1999-es ezüstérmes nem követi rendszeresen a Formula-1 történéseit? A jelek szerint így van, Eddie Irvine-t ugyanis halálosan untatja az egysíkú, kiszámítható sorozat, ami nem bünteti a hibákat.

részletek

Egy félresikerült fogadás eredménye

Jacques Villeneuve nem volt a szerencse fia Belgiumban, de azt kevesen tudják, hogy egyik legnagyobb csattanását egy rosszul elsült fogadásnak köszönheti. A végeredmény: két teljesen leírt autó.

részletek

Te is megveheted Raikkönen első versenyautóját!

A finn F1-es pilóta 1999-ben kezdte formaautós pályafutását a brit Formula Renault-ban, és ha mélyen a zsebedbe nyúlsz, akkor meg is veheted azt az autót, mellyel akkor versenyzett a Haywood Racing színeiben,

részletek

1999-ben gyökereznek Silverstone problémái?

Az F1-es Maláj Nagydíj 1999-es érkezése új alapokra helyezte a pályaépítést és a futamrendezést, mellyel az európai helyszínek nem, vagy csak alig tudtak lépést tartani.

részletek

A világbajnok, aki rettegett a haláltól

Életrajzi könyvében olyan részleteket árult el magáról 1996 F1-es bajnoka, melyeket korábban sosem: utolsó versenyét a halálfélelem miatt adta fel egy ép autóval, s még ma is terápiára jár.

részletek

Retro - Schumacher visszatér lábtörése után

Másfél hónappal silverstone-i balesetét követően a kétszeres F1-es bajnok ismét autóba ült - a terve az volt, hogy Spában már visszatérjen, de a gyakorlás nem egészen úgy sikerült, ahogyan azt a Ferrari várta.

részletek

Retro – Zseniális Jordan-taktika az esőben

A Magny-Cours-i futamok sosem hoztak komoly izgalmakat az F1-ben, az 1999-es összecsapás viszont mindent vitt: szakadó esővel, csetlő-botló Ferrarival, remeklő Rubens Barrichellóval, és az élete formájában autózó Heinz-Harald Frentzennel.

részletek

Retro – Senna óta először őrjöngött Brazília

1999-ben ezen a napon rendezték a Brazil Nagydíjat, az F1-es szezon második futamát, ami hosszú idő után végre némi örömöt csalt a hazai rajongók arcára, még ha a győzelemért végül mégis egy Schumacher-Hakkinen csata alakult ki.

részletek

Egy pilóta, akinek Prost törte össze a szívét

A 2000-es F1-es szezonban Jean Alesi és Nick Heidfeld vezette a Prost-Peugeot-kat, de Alain Prost akár egy összfrancia gárdát is létrehozhatott volna, ha nem csábítja egy gazdag motorgyártó...

részletek

Retro – A baleset, amit nem lehetett túlélni

Sokan a reformációt, mások a Halloweent ünneplik október 31-én, az autósport népes családjának naptárában azonban fekete betűvel van szedve ez a nap, Greg Moore végzetes bukása miatt.

részletek