DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 14. vasárnap

1995

Máskor is nyert már Kanadában a második helyezett

Montreal végre igazi izgalmakat és csatát hozott a győzelemért, bár végül Vettel büntetése miatt nem az nyert, akit elsőként intettek le. Ilyet azonban már láthattunk korábban ugyanezen a pályán.

részletek

Amikor ember kerül a pályára

Az elmúlt évtizedekben többször is előfordult, hogy szurkolók, vagy demonstrálók kerültek a pályára, miközben esemény zajlott. Nem csak a leintés után, időnként verseny közben is megesett.

részletek

Indy egyik királya sosem tudott nyerni

Általában méltatlanul alábecsülik a legtöbben Michael Andrettit, aki a Formula-1-ben semmit nem tudott felmutatni, de Amerikában sikeres volt. Az Indy500-on azonban a legpechesebbnek bizonyult.

részletek

Hakkinennek egyszer hajszálon múlt az élete

Mika Hakkinen közkedvelt figurája volt mindig is a Formula-1-nek. 1995-ben kis híján halálos balesetet szenvedett Ausztráliában, de később mégis a csúcsra jutott. Az elszántsága csak nőtt, pedig óriási bajban volt.

részletek

Retro – A Schumacher-Hill csata harmadik fejezete

Michael Schumacher és Damon Hill vb-csatája 1995-ben, Silverstone-ban ütközésben csúcsosodott ki, de a páros Monzában is közelről megismerhette a másik autóját.

részletek

Montreal, az első győztesek otthona

Az F1-es pilóták egyik kedvenc helyszínének számít a Circuit Gilles Villeneuve, ha első futamgyőzelmekről van szó: az elmúlt negyven évben hatan is itt jutottak fel először a dobogó tetejére.

részletek

Méltán Elfeledve: Az utolsó mohikán

A ’70-es évek elejétől 1995-ig alig volt év, hogy ne csatlakozott volna egy gyáraktól független új csapat az F1-hez, aztán ez másfél évtizedre teljesen megszakadt. Az utolsó mohikánnak csak addig volt pénze, amíg rossz volt az autója.

részletek

Retro – 23 éves zöldfülű a világbajnok helyett

Nigel Mansell favoritnak tűnt a Williams F1-es ülésére 1995-ben, a csapat mégis David Coulthardot választotta – Frank Williams nem volt hajlandó elárulni, miért, hogy ne sértse meg a világbajnokot.

részletek

Az utolsó nagy Indianapolis 500

A 79. Indianapolis 500 önmagában véve annyi címlapsztorival szolgált, amiből tíz másik verseny is vígan megélt volna: kis híján végzetes baleset, botrány és Villeneuve-siker az utolsó 500-ason a nagy szakadás előtt.

részletek

Retro - Schumacher első hazai győzelme

1994-ben hatalmas Schumacher-mánia kezdődött Németországban, de egy évvel később tetőzött be igazán, amikor a Benetton F1-es pilótája először nyert saját közönsége előtt.

részletek

Retro - Jean Alesi könnyes győzelme

A francia pilóta négy és fél évet várt arra, hogy győzelemre vezesse a Ferrari 27-es rajtszámú autóját - az 1995-ös Kanadai Nagydíjon, F1-es karrierje során először és utoljára összejött neki a diadal

részletek

Retro – Schumacher legnagyobb győzelmei

Minden idők legeredményesebb F1-es pilótája 91 alkalommal nyert, ami elképesztő szám. Természetesen egyes sikerek kimagaslanak közülük: sok rajongó álmából keltve is tudja, mi történt 1996-ban Barcelonában vagy 2004-ben Franciaországban.

részletek