DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2023. március 21. kedd

1989

HGP 1989 - Mansell legendássá tesz egy kanyart

A negyedik Magyar Nagydíjon már átalakított, gyorsabb pálya fogadta a mezőnyt a Hungaroringen, az így létrejött új előzési pont pedig nagyban hozzájárult Nigel Mansell győzelméhez.

részletek

Herbert egészen pokoli fájdalmak közt debütált

Fél évvel korábban még az életéért és a lábáért küzdöttek, 1989-ben mégis bemutatkozhatott a Formula-1-ben. Csakhogy súlyosan sérült lába nem várt nehézségek elé állította vezetés közben.

részletek

Újabb történelmi helyszín térhet vissza

Rio de Janeiro a Formula-1 vezetésének legújabb célpontja. Az évtizedes múlttal rendelkező versenyhelyszín utoljára 1989-ben adott otthont a száguldó cirkusznak, Brazília pedig óriási piac.

részletek

Hamilton újra kézi váltót szeretne

A technológiai fejlődés megállíthatatlan az autósportban is, időnként azonban a legjobb pilótákat is a nosztalgia vezérli. Lewis Hamilton, ha tehetné, csak a kézi váltót engedné az F1-ben.

részletek

Montreal, az első győztesek otthona

Az F1-es pilóták egyik kedvenc helyszínének számít a Circuit Gilles Villeneuve, ha első futamgyőzelmekről van szó: az elmúlt negyven évben hatan is itt jutottak fel először a dobogó tetejére.

részletek

Méltán Elfeledve – A cicababáktól a halálcsapdáig

Egy kétes ügyletekből származó pénzét nőkre és repülőkre költő, majd egy az F1-es csapatot saját múzeumába költöztetni vágyó csapattulajdonos játékszere volt a többre hivatott, de teljesen elszegényedő Onyx.

részletek

Méltán Elfeledve: A kék Ferrari

Egy őrült módjára viselkedő csapatvezető teljesen tönkre tehet egy egyébként ígéretesen induló istállót – mai főszereplőnk azon kevés ember egyike, aki két F1-es csapatot is romba döntött.

részletek

Prost elmondta, kinek a hibája volt a suzukai ütközés

Ayrton Senna és Alain Prost 1989-es suzukai incidense az F1 történetének egyik, ha nem a legtöbbet citált momentuma - a négyszeres világbajnok megpróbálta elmondani az igazságot.

részletek

Méltán Elfeledve: Gyenge kezdés után erős visszaesés

Újabb rémes F1-es csapattal jelentkezünk: második évükben egyetlen futamon sem indulhattak, egyik pilótájuk az előselejtezőt sem élte túl 14 kísérletből, egy esős időmérőn viszont behúztak egy 2. helyet.

részletek

Retro – Kizárt autó ütötte ki Sennát

Mansell tolat a bokszban, majd kizárása után kiüti Sennát, a Minardi először és utoljára vezet versenyben, a pénteki selejtezőből dobogóra ér egy kiscsapat. Őrült F1-es futam szeptember 24-én Portugáliában.

részletek

Retro – Amikor Senna az élről pördült ki

Az 1989-es Brit Nagydíjon olyat láthatott az F1 közönsége, amilyet nagyon ritkán: Ayrton Senna az élről pördült ki. A legnagyobb is tud hibázni, vagy mégsem?

részletek

Retro - Balesetezők nagy napja

Ezen a napon rendezték az 1989-es Francia Nagydíjat, ami rengeteg újoncról, egy nagy balesetről és egy nagy felzárkózásról maradt emlékezetes, egyúttal pedig ez lett Ayrton Senna legrövidebb versenye is.

részletek