DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
WTCR

WTCR: A TCR bajnoka és BTCC-ász is a mezőnyben

Csütörtökön a WTCR újabb négy versenyzőjét jelentették be, a létszám így már 14 főnél tart. Tassi Attila tavalyi ellenfele is helyet kapott a mezőnyben, ahol eddig az Audi a legnépszerűbb autóválasztás.

A WRT istálló is csatlakozott a WTCR-hez: 2017-ben a csapat francia versenyzője, Jean-Karl Vernay nyerte meg a TCR nemzetközi bajnoki címét, egy Volkswagen Golfot vezetve, legyőzve a M1RA magyar pilótáját, Tassi Attilát. Vernay marad a csapat egyik 2018-as pilótája, a WRT azonban Volkswagenről Audi RS3 LMS-re vált. A francia csapattársa a brit túraautó-bajnokság háromszoros nyertese, Gordon Shedden lesz, aki a TCR tavalyi szezonzáróján, Dubajban mutatkozott be a csapattal, első hétvégéjén pedig rögtön pole-pozíciót szerzett.

Vernay érkezése tovább erősíti a WTCR egyelőre igen acélosnak tűnő mezőnyét: a WTCC és TCR összeolvadásával létrejött szériában mindkét előd tavalyi bajnoka ott lesz, hiszen Thed Björk is versenyezni fog, a Hyundai-t használó Yvan Muller Racingnél.



Történt egy másik bejelentés is csütörtökön: a szintén audis Comtoyou Racing kettő helyett négy autóval vesz részt a bajnokságban, a már bejelentett Aurelien Panis és Denis Dupont mellett a TCR-ből ismert Frederic Vervisch, és a sok évet GP2-ben lehúzó, túraautózásra váltó Nathanael Berthon vezeti őket. Jelen állás szerint a Comtoyou lesz a legnépesebb csapat, az eddigi istállók legfeljebb két pilótát neveztek meg.

Ennek a hírnek egy másik jelentősége is van: először fordult elő, hogy egy bejelentés nem egyezik a sokat emlegetett, sajtóban megjelent nevezési listával, amely a WTCR mind a 26 állítólagos indulóját tartalmazta. Ott a Comtoyou mellett csak három autó szerepelt, ráadásul a harmadiknál a TCR 2015-ös és 2016-os bajnokát, Stefano Cominit tüntették fel.

Jelen állás szerint a WTCR nyolc csapata és 14 versenyzője ismert. A megerősített résztvevők:

Boutsen Ginion Racing (Honda Civic Type R)
Tiago Monteiro

BRC Racing Team (Hyundai i30 N)
Michelisz Norbert
Gabriele Tarquini

Comtoyou Racing (Audi R3 LMS)
Denis Dupont
Aurelien Panis
Frederic Vervisch
Nathanael Berthon

Münnich Motorsport (Honda Civic Type R)
Esteban Guerrieri

Romeo Ferraris (Alfa Romeo Giulietta)

Sebastien Loeb Racing (Volkswagen Golf GTI)
Rob Huff
Mehdi Bennani

WRT (Audi R3 LMS)
Jean-Karl Vernay
Gordon Shedden

Yvan Muller Racing (Hyundai i30 N)
Yvan Muller
Thed Björk

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: