DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
WTCR

Maldonado és négy magyar is kiköthet a WTCR-ben

Mivel a csapatoknak már le kellett adniuk a nevezésüket, elkezdett keringeni néhány lista az új túraautós sorozat idei rajtlistájáról. Itt az eddigi legteljesebb, amelyen rajta van Tassi, Ficza és Nagy Dániel, de nincs rajta a M1RA.

Bár jelen pillanatban a WTCR első szezonjára nevező pilóták közül hivatalosan még csak hat név ismert, néhány lista már terjeng az interneten arról, hogy nagyjából hogyan is nézhet majd ki a várhatóan 26 fős mezőny. Alább az eddigi legteljesebb látható, amely egy portugál oldalról származik, és amin már minden ülés ki van osztva. Tegyük hozzá, teljesen lehetséges, hogy egyesek tényleg hozzájutottak már a jelenlegi hivatalos nevezési listához, elvégre január végéig minden résztvevőnek jeleznie kellett felállását az FIA felé.

maldonado



Noha olyan listákkal is lehetett már találkozni, amelyeken Michelisz Norberten kívül nem található másik magyar versenyző, az alábbin van további három is: Ficza Ferenc és Nagy Dániel a Zengő színeiben, a TCR tavalyi ezüstérmét begyűjtő Tassi Attila pedig a Münnich Motorsportnál. Utóbbi csapat valószínűleg Hondákkal fog versenyezni, a Zengőről viszont még tényleg semmit nem tudni azon kívül, hogy szerepelnek ezen a lenti listán.

Látható egyébként, hogy többnyire a WTCC és a TCR tavalyi krémje egyesülne a két sorozat összefonódásával, amelyről Michelisz saját csapata, a M1RA a nagy hiányzó. Feltűnik viszont egy szokatlan név is a 13-as rajtszám mellett: Pastor Maldonado, az F1-ben 2015-ig versenyző venezuelai pilóta, akit állítólag a sorozat főnöke, Francois Ribeiro szeretne nagyon a mezőnyben látni.

Legalább nagyvonalakban valószínűleg megfelel az alábbi lista a valóságnak, de remélhetőleg hamarosan kiderül, hogy kik lesznek majd ténylegesen is ott a marrakeshi szezonnyitón április 8-án.

26864302_1884752781598228_4359576364479676416_n

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: