DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
WTCC

Michelisz: Kimi a kedvencem!

Egyebek mellett erről is beszélt Michelisz Norbert a WTCC hivatalos honlapjának adott interjújában, és már alig várja, hogy végre hazai közönség előtt autózhasson a Hungaroringen.

Már egy hetet sem kell várnia a magyarországi benzingőz-őrülteknek, és május első hétvégéjén felbőgnek a motorok a Hungaroringen, a Túraautó-világbajnokság harmadik állomásán. A Citroenek dominanciáját tekintve nem lehet kijelenteni, hogy versenyzőnk, Michelisz Norbert győzelemre esélyesként tér haza, de ugyanúgy nem lehet leírni sem, hiszen az ismerős környezet, és a több tízezer, nevét skandáló drukker óriási adrenalintöltetet jelent számára.



Hazai versenye előtt a WTCC hivatalos honlapjának adott interjút, ahol elmondta, mit jelent neki a magyar verseny. „Az otthoni futamom mindig nagyon különleges, de nem mondhatom, hogy igazán ki tudom élvezni, a nagy nyomás miatt. A verseny előtt megfeszített tempóban készülünk, és ha jól sikerült a verseny, utána sem nagyon tudunk pihenni. Négy éve a nagy nyomás miatt hibáztam az első kanyarban, de mára ezt megtanultam kezelni. Mindig komoly energiát kapok a közönségtől, ez pedig nagyon sokat jelent számomra. Hogy azt mondjam, ez az egyetlen előnyöm, mert nem mondhatom, hogy én ismerem a legjobban a pályát.”

Michelisz Norbi azt is elmondta, hogy milyen célokkal érkezik meg a Hungaroringre. „Sokat várok a magyar versenytől, mivel Tiago tavaly egy vadonatúj autóval kétszer is dobogóra tudott állni. Az év során néhány alkalommal érkeznek fejlesztések az autóra, az első ilyen csomagot a Hungaroringen használhatjuk majd. Így a rajongóktól jövő pozitív energiával, egy kis szerencsével, és a jobb autóval akár a győzelemért is harcba szállhatunk.”

Május elsején a Zengő Motorsport versenyzője is részt vesz a budapesti utcai parádén, csatalakozva Kimi Raikkönenhez, Danyiil Kvjathoz és David Coulthardhoz, erre reflektálva elmondta, ki a kedvenc F1-es versenyzője. „Kimi Raikkönent szeretem, mert nagyon nyugodt személyiség, és tudja, hogy legyen önmaga. 2012-ben már találkoztam vele, és remélem, hogy ismét lesz lehetőségünk váltani néhány szót” – tette hozzá a WTCC ponttáblázatán jelenleg a 9. helyen álló magyar pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: