DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
WEC

Alonso tesztelte az új Toyotát: "Ez egy rakéta"

Minden versenyzőnek ki kellene próbálnia – így áradozott Fernando Alonso a Toyota prototípusának gyorsulásáról, amellyel F1-es szereplésével párhuzamosan a WEC-ben vb-címet akar nyerni.

Fernando Alonso kétszer tesztelte már a Toyota LMP1-es autóját: tavaly novemberben, az újoncok bahreini tesztjén vezette először a 2017-es prototípust, amely azonban a szabályváltozások miatt jelentősen eltért az idei versenygéptől. Alonso azóta az átszabott TS050-t is kipróbálta, a hírek szerint ugyanazon a napon, mikor bejelentették, a márka színeiben részt vesz a WEC 2018-19-es szezonjában. A Motorland Aragon pályán zajló gyakorlásról a Toyota most adott ki egy videót, a spanyol nyilatkozatával együtt.

„Ez az autó egyszerűen elképesztő, nagyon különleges gép. Úgy érzem, a négykerekes hajtásnak köszönhetően, kiegészülve a hibrid rendszer löketével, a gyorsulás olyan, mint egy rakétáé. Amikor kimész a kanyarból, érzed, hogy az ülésedbe szorulsz, a szemeid pedig tágra nyílnak. Ezt minden versenyzőnek meg kell tapasztalnia legalább egyszer” – áradozott Alonso a Toyota gyorsulásáról. A hírek szerint az autó végsebességéről már kevesebb jót lehet elmondani, a hibrid autókat tetemesen lassították, hogy az új, privát csapatoknak is legyen esélyük.

Nem kérdés, hogy Alonso a szezon legfontosabb versenyét, a Le Mans-i 24 órást várja leginkább. Az elsődleges attrakció mellett 2018-ban még négy 6 órás verseny alkotja a hosszútávú világbajnokság naptárát: a szezonnyitó Spában, Silverstone, Fuji (amit jelen állás szerint Alonso az USA Nagydíjjal való ütközés miatt kihagy), valamint Sanghaj.

„Alig várom júniust, de tudom, hogy a nagy esemény előtt szükségem lesz a tesztekre. Felkészülten kell nekivágni, és tisztelni kell a versenyt. Én is ezen leszek, megpróbálok fitt, teljesen felkészült, hatékony lenni, valamint készen állni. A világ legjobb pályáin, mint Le Mans-ban versenyezni a világ egyik legjobb csapatával, a Toyotával kiváltság, egy valóra vált álom” – méltatta új munkaadóját Alonso.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: