DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
WEC

Sajtó: Alonso elindul a Le Mans-i 24 órás versenyen a Toyotával

Miután a héten felröppent a hír, hogy a kétszeres F1-es bajnok spanyol tesztelni fog a japánok LMP1-es csapatával, mérvadó sajtóértesülések szerint a spanyol Le Mans-ban is rajthoz áll 2018 júliusában.

Remek Indy 500-as szereplése után azt hittük, Fernando Alonsóra izgalmas karrier vár az Egyesült Államokban, a spanyol figyelme azonban igen erősen a sportautók felé tolódott. Az már biztos, hogy januárban Lando Norris társaként elindul a Daytonai 24 órás versenyen, a United Autosport színeiben, a legtöbb szakértő azonban úgy tekintett a próbálkozásra, mint afféle bemelegítésként Le Mans-ra. Nos, olaj volt a tűzre a héten, hogy a kétszeres F1-es bajnok még idén tesztelni fogja a Toyota LMP1-es autóját, és nagyon úgy tűnik, hogy ez lesz az igazi gyakorlás számára.

A BBC ugyanis biztos értesülésekre hivatkozva azt állítja, hogy Alonso 2018 júniusában részt fog venni a Le Mans-i 24 óráson a Toyotával. „A Le Mans-i megállapodás készen van” - állította egy Toyotához közel álló forrás. „A szezon többi részéről még mindig tárgyalnak, de úgy tűnik, ott lesz a versenyek többségén.” Alonso egyelőre nem akart rájátszani a híresztelésekre, és azt mondta Interlagosban, hogy „Ezek csak pletykák, nincs mit hozzátennem.”



A Toyota hasonlóan tett: „Nem akarjuk kommentálni ezt a spekulációt” - idézte a BBC a japánok egyik sajtósát. Ha valóban összejön a Le Mans-i projekt, Alonso nagyon közel állna ahhoz, hogy Graham Hill után második versenyzőként megszerezze az úgynevezett hármas koronát: a spanyol kétszer már megnyerte az F1-es Monacói Nagydíjat, tavaly pedig bizonyította versenyképességét Indianapolisban.

Noha sem a Hosszútávú-világbajnokság, sem pedig a Forma-1 nem adta ki végleges, 2018-as versenynaptárát, az előzetes hírek szerint egyetlen ütközés lesz a programban: október 21-én, amikor a WEC-nek Fujiban, az F1-nek pedig Austinban lesz jelenése.

További komplikációt jelenthet, hogy Alonso jövőre a Renault F1-es motorjaival fog versenyezni az F1-ben a McLarennél, amely megnehezítené egy másik márkával való együttműködést, Sebastien Buemi azonban végig egymás mellett teljesítette a Formula-E-s kötelességeit az e.dams-Renault-nál, miközben a Hosszútávú-vb-n a Toyotával harcolt a győzelmekért.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: