DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
WEC

WEC: A Manor benevezett 2016-ra

Nyilvánosságra hozták a WEC 2016-os nevezési listáját, melyen kilenc LMP1-es egység mellett tíz további prototípus és 13 GT-autó található – a szezon áprilisban kezdődik.

A WEC története ötödik szezonjának mezőnyét összesen 32 egység alkotja: 19 prototípusból és 13 GT-egységből áll majd a mezőny. Előbbiek közt kilenc LMP1-es és tíz LMP2-es autót találhatunk, a nagyok közt a Porsche, az Audi és a Toyota 2-2 autója mellett három privát résztvevő szerepel, kettő a Rebellion, egy pedig a ByKolles képviseletében.

Az LMP2-ben az SMP két BR01-gyel, az Extreme Speed két Ligier-vel indul, s utóbbiból az RGR Sport by Morand is pályára visz egyet. Lesz továbbá a mezőnyben két Alpine (BAXI DC Racing és Signatech Alpine), egy Gibson (Strakka), és két Oreca is, az egyik a G-Drive, a másik pedig a Manor színeiben. A Formula-1-ből távozó John Booth és Graeme Lowdon tehát az endurance-világbajnokságban folytatja karrierjét, ahogy azt egy ideje már sejthettük.

manor_lmp2



Az LMGTE Pro mezőnyét hét autó alkotja: két Ferrari, két Porsche és két Aston Martin mellett a Dempsey Proton Racing Porschéja. Az amatőrök közt hat egység szerepel majd: három Porsche, valamint egy Corvette, egy Ferrari ls egy Aston Martin – egytől egyig külön csapatok képviseletében.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: