DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 1. szerda
WEC

Le Mans: Az új Porsche máris rekordot döntött

Alig néhány óra telt el a Le Mans-i 24 órás verseny mai hivatalos tesztjéből, és az új, idei fejlesztésű LMP1-es autók máris olyan tempót értek el a legendás francia pályán, amilyet az elmúlt 8 évben nem.

Noha helyi idő szerint 10:45 körül elkezdett esni Le Mans-ban, az addig eltelt rövidke időben pedig még nem volt túlzottan felgumizva a pálya, ám ennek ellenére Neel Jani 3:21.945-ös köridejének köszönhetően megdőlt a 2007 óta használt jelenlegi nyomvonalra érvényes Le Mans-i tesztrekord. A svájci pilóta az új Porsche 919 Hybriddel robogta ezt az űridőt, amely Kazuki Nakajima tavalyi pole-pozíciós idejétől is csupán két tizedmásodperccel maradt el. 

Az Audik közül a leggyorsabb időt Rene Rast futotta a teszt eddig eltelt részében 3:22.307-tel, míg a Toyota valamivel lassabban kezdett, a japán gyártó leggyorsabb idejét délelőtt Stephane Sarrazin szállította 3:26.929-cel. A Nissan GT-R tempója egyelőre jelentősen elmarad a többiekétől, Olivier Pla 3:43.383 alatt ért körbe a Le Mans-i pályán. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: