DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
WEC

Hatvanra nőhet a Le Mans-i indulók száma

A tervek szerint a Le Mans-i 24 órás szervezője hatvanra bővítené a jelenlegi garázsok számát a pályán, de minden átalakítás újabb problémát vetne fel, ezért nem tudni, minderre mikor kerül sor.

A világ egyik leghíresebb autóversenyét rendező pálya jelenleg 56 autót tud fogadni bokszutcájában, azonban tervben van, hogy hatvanra bővítik a jelenlegi garázsok számát. Az átalakítás azonban sok időt venne igénybe, mi több, újabb problémákat vet fel maga után, így nem tudni, hogy a versenyt szervező Automobile Club de l’Ouest mikor kezd neki a munkálatoknak.



Az ACO egészen a Dunlop sikánig vinné a boxutcát, ez viszont magával húzná a parc fermé áthelyezését. "Ez egy óriási projekt, mely hatással lesz az egész paddock-területre” – nyilatkozta Vincent Beaumesnil, az ACO sportigazgatója az Autosportnak. „Ha több bokszot építenünk, máshová kell tenni a parc fermét, ami megint másvalami elmozdításával járna. Ezért nem tudjuk megmondani, mikor kezdődnek a munkálatok.”

Beaumesnil hozzátette, nem kívánnak 60 induló fölé menni: „Ez a szám pont megfelelő, és nem áll szándékunkban ennél magasabb indulószám elérése.” Hatvantól soha nem indult még több autó a 24 óráson, pontosan annyi is mindössze négyszer, az ötvenes évek elején. Azonban az 1955-ös tragédiát követően átalakították a bokszokat, lehetetlenné téve a rajthoz állók ilyen magas számát.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: