DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
WEC

Pályára gurul a Nissan, Heidfeld érkezhet

Arizonai technológiai központjában próbálja ki a gyár új LMP1-esét, felmerültek a lehetséges versenyzők nevei és az első nyilvános teszt időpontja is, amire decemberig várni kell.

A Nissan 2015-ben csatlakozik a WEC mezőnyéhez, az első évnek rögtön ambiciózus célokkal vágnak neki: elmondásuk szerint első próbálkozásra le akarják győzni az LMP1 gyári csapatait, az Audit, Toyotát és Porschét. A motorsport.com a projekt haladásáról számolt be: a Nissan autója, a GT-R LM a héten gurul először pályára.

A bejáratásra a gyártó észak-amerikai technológiai központjában kerül sor, az arizonai Stanfield közelében található létesítményhez óriási pályakomplexum tartozik: egy 9,12 kilométeres ovál, amely padlógázzal teljesíthető, illetve négy kisebb pálya. További részletek nem ismertek a bejáratásról. Az első nyilvános tesztre valószínűleg Sebringben kerül sor, közvetlenül a december 8-i hivatalos bemutató után.



A motorsport.com a lehetséges versenyzőkről is beszélt: Nick Heidfeld, a toyotás Stephane Sarrazin, valamint az LMP2-ben szereplő Olivier Pla lehetnek a sztárigazolások, a többi helyet a GT Academy Playstationön nevelkedett tagjai kaphatják meg, közéjük tartozik Jann Mardenborough is. A tervek szerint a gyár az Audihoz hasonlóan egy harmadik autót is indít a Le Mans-i 24 óráson – ugyanezt fontolgatja a Porsche is.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: