DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
USA

Már Európában is mindenki az Indy500-at figyeli

Fernando Alonso indulása Európában is háttérbe szorította az F1-et az IndyCarral szemben - a spanyol szerint jó lenne, ha Amerika és az F1 több ponton kapcsolódna össze, mint jelenleg.

A McLaren igyekszik a lehető legtöbbet kihozni Fernando Alonso Indy500-as szerepléséből, Zak Brown például arról beszélt, hogy ez hozza igazán jó formába az F1-ben is a spanyolt. Maga Alonso viszont másról ejtett szót: szerinte a Formula-1-nek és Amerikának szorosabb kapcsolatot kellene ápolnia.

"Szerintem a Formula-1-nek szüksége van Észak-Amerikára és Észak-Amerikának is több Formula-1-re van szüksége, mint amennyi jelenleg van" - mondta Alonso a Reuters kérdésére. Szerinte egyébként kölcsönösen nyerne egymással Amerika és az F1 is, ha több pilóta járna át a száguldó cirkusz és az IndyCar között, mint ahogy most ő is teszi. Az mindenesetre egyértelmű, hogy az ő indulása miatt sokkal-sokkal nagyobb figyelem hárul az Indy500-ra Európában. 

alonso-indycar_1



"Amit látok most Spanyolországban és Európában az az, hogy a szurkolók részéről hihetetlen érdeklődés övezi idén az Indy500-at a korábbi évekhez képest. Spanyolországban mindenki május 28-át várja, hogy megnézze a futamot. Rengeteg olyan üzenetet kaptam a közösségi médiában, hogy 'köszönjük, amiért megmutattad nekünk ezt a versenyt, mert sosem néztem korábban és most imádom.' Ez nagyon jó."

Alonso abban is bízik, hogy Amerika és az F1 sokkal szorosabban összekapcsolódik most, hogy a Liberty Media irányítja utóbbit.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: